JAUNPIENS AR MELLEŅU ĶĪSELI, SVAIGĀM MELLENĒM, MEDU, RIEKSTIEM UN ZIEDPUTEKŠŅIEM

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g cepta jaunpiena*
  • 50 g melleņu
  • 2 tējkarotes ziedputekšņu
  • 1 sauja lazdu riekstu
  • 2 ēdamkarotes medus

ĶĪSELIM

  • 300 g melleņu
  • 500 ml ābolu sulas
  • 18 g kukurūzas cietes
  • 40 g cukura

*Ceptu jaunpienu var iegādāties Rīgas Centrāltirgū. Ja tas nav pieejams, var sajaukt 0,5 l piena (4%) ar 1 olu un likt krāsnī cepties atvērtā traukā 180 ºC temperatūrā 20–25 minūtes.

Pagatavošana

  1. Ābolu sulai pievieno cukuru un mellenes, uzvāra, līdz savelkas garšas.
  2. Mazā bļodā sajauc cieti ar nedaudz ābolu un melleņu masas, pievieno visu katlam un vāra, līdz ķīselis sabiezē. Liek atdzēsties.
  3. Lazdu riekstus grauzdē cepeškrāsnī 150 ºC temperatūrā 10–15 minūtes, tad notīra mizas.
  4. Bļodā kārto cepto jaunpienu, pārlej ar ķīseli, pārber ar riekstiem, mellenēm, ziedputekšņiem, pārslaka ar meža ziedu medu.

Komentāri: