JAUNPIENS AR MELLEŅU ĶĪSELI, SVAIGĀM MELLENĒM, MEDU, RIEKSTIEM UN ZIEDPUTEKŠŅIEM
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
250 g cepta jaunpiena*
50 g melleņu
2 tējkarotes ziedputekšņu
1 sauja lazdu riekstu
2 ēdamkarotes medus
ĶĪSELIM
300 g melleņu
500 ml ābolu sulas
18 g kukurūzas cietes
40 g cukura
*Ceptu jaunpienu var iegādāties Rīgas Centrāltirgū. Ja tas nav pieejams, var sajaukt 0,5 l piena (4%) ar 1 olu un likt krāsnī cepties atvērtā traukā 180 ºC temperatūrā 20–25 minūtes.
Pagatavošana
Ābolu sulai pievieno cukuru un mellenes, uzvāra, līdz savelkas garšas.
Mazā bļodā sajauc cieti ar nedaudz ābolu un melleņu masas, pievieno visu katlam un vāra, līdz ķīselis sabiezē. Liek atdzēsties.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: