Jauno kāpostu salāti ar grilētu vistu un zemesriekstu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ½ jaunā kāposta
  • 2 burkāni
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 vistas filejas
  • sula no 1 apelsīna un 1 laima
  • 1 ēdamkarote medus
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • 30 ml olīveļļas
  • 50 g zemesriekstu
  • neliela buntīte kinzas (pēc izvēles)

 

MĒRCEI

  • 50 g zemesriekstu
  • sula no 1 apelsīna
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ čili pipara
  • 30 ml olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Kāpostu smalki sagriež, burkānus nomizo un sagriež smalkos stienīšos, papriku sagriež stienīšos.
  2. Vistas filejas uz pusstundu iemarinē citrusu sulā, melnajos piparos un medū. Tad cep 7 minūtes no katras puses.
  3. Pagatavo mērci, visas sastāvdaļas sablendējot viendabīgā konsistencē. Var arī visu ļoti smalki sakapāt un sakult kopā.
  4. Salātus sacilā kopā, pāri kārto šķēlēs sagrieztu vistu, pārber ar atlikušajiem zemesriekstiem un sakapātu kinzu.

Komentāri: