Jaunie kartupeļi krāsainos „mundieros”

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 30 mazi kartupelīši
  • 10 plānas laša šķēlītes (svaigas vai auksti kūpinātas)
  • 10 bekona šķēlītes (svaigas, vītinātas vai kūpinātas)
  • 10 svaigas vistas filejas šķēlītes (2 vistas filejas)
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
  • buntīte svaiga timiāna zariņu
  • sāls, malti melnie pipari
  • 6 koka irbulīši

Mērcei:

  • 150 ml skābā krējuma
  • 150 ml majonēzes
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un liek vārīties. Vāra ~ 5 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi, bet mazliet stingri. Svarīgi, lai tie nesāk plaisāt. Tad tos nokāš un atdzesē.
  2. Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu. Mīkstu vai kausētu sviestu sajauc ar saspiestām ķiploka daiviņām.
  3. Sagatavo „mundierus”. Gatavās šķēlītes samēro ar kartupeļiem, lai strēmelītes būtu līdzīga platuma. Ja šķēlītes ir stipri platākas, tās var pārgriezt uz pusēm.
  4. Vistas filejas un laša strēmelītes pārklāj no vienas puses ar sviesta-ķiploku maisījumu. Atlikušo maisījumu pataupa glazūrai.
  5. Kartupelim aptin apkārt strēmelīti tā, lai ķiploku sviests būtu ietīts uz iekšpusi, un tūlīt sprauž uz iesmiņa. 10 kartupeļus aptin ar bekonu, 10 – ar vistas filejas strēmelītēm un pēdējos 10 ietin plāni sagrieztās laša šķēlītēs. Uz katra iesmiņa uzdur piecus kartupeļus. Visu apkaisa ar sāli un pipariem. Sakārto tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa visiem bumbuļiem būtu uz vienu pusi.
  6. Atlikušo sviesta-ķiploku maisījumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.
  7. Uz sakarsētām oglēm iesmiņus liek cepties tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa būtu uz leju. Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež uz otru pusi un arī apcep brūnu. Ar karotīti uz kartupeļiem liek diļļu-ķiploku sviesta glazūru un timiāna zariņu. Ja grilam ir vāks, aizver to uz 5 minūtēm.

Mērce

  1. Sagatavo mērcīti. Ķiploka daiviņu smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Sajauc bļodā krējumu ar majonēzi un ķiplokiem. Pēc garšas pievieno šķipsniņu sāls. Iesmiņus pasniedz galdā karstus ar mērci un svaigiem salātiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomazgā un liek vārīties. Vāra ~ 5 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi, bet mazliet stingri. Svarīgi, lai tie nesāk plaisāt. Tad tos nokāš un atdzesē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu. Mīkstu vai kausētu sviestu sajauc ar saspiestām ķiploka daiviņām.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo „mundierus”. Gatavās šķēlītes samēro ar kartupeļiem, lai strēmelītes būtu līdzīga platuma. Ja šķēlītes ir stipri platākas, tās var pārgriezt uz pusēm.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas un laša strēmelītes pārklāj no vienas puses ar sviesta-ķiploku maisījumu. Atlikušo maisījumu pataupa glazūrai.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupelim aptin apkārt strēmelīti tā, lai ķiploku sviests būtu ietīts uz iekšpusi, un tūlīt sprauž uz iesmiņa. 10 kartupeļus aptin ar bekonu, 10 – ar vistas filejas strēmelītēm un pēdējos 10 ietin plāni sagrieztās laša šķēlītēs. Uz katra iesmiņa uzdur piecus kartupeļus. Visu apkaisa ar sāli un pipariem. Sakārto tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa visiem bumbuļiem būtu uz vienu pusi.

6. pagatavošanas solis
kartupeli-6

Atlikušo sviesta-ķiploku maisījumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz sakarsētām oglēm iesmiņus liek cepties tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa būtu uz leju. Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež uz otru pusi un arī apcep brūnu. Ar karotīti uz kartupeļiem liek diļļu-ķiploku sviesta glazūru un timiāna zariņu. Ja grilam ir vāks, aizver to uz 5 minūtēm.

Komentāri: