fbpx

Jasmīnu rīsi ar kokosriekstu pienu un ananasu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Jasmīnu rīsi nāk no Taizemes, un lielākoties tos izmanto dienvidaustrumu Āzijas virtuvē. Gargraudu šķirne, ar mazliet ziedu aromātu, un, kad tie ir gatavi, tiem ir mīksta un lipīga tekstūra. Salīdzinājumā ar basmati rīsiem to graudi ir īsāki un biezāki. Pirms gatavošanas ir svarīgi tos noskalot, lai noņemtu lieko cietes daudzumu. Gatavo vai nu tvaicējot, vai vienkārši aplejot ar ūdeni, ko tie uzsūc.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze jasmīnu rīsu
  • 400 ml kokosriekstu piena bundžā
  • 2 laimu miziņas
  • 1–2 laimu sula
  • pāris šķēles ananasa
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu. Kad eļļa karsta, pievieno rīsus un maisot sautē, līdz tie ir gandrīz caurspīdīgi.
  2. Pievieno kokosriekstu pienu, un uz lēnas uguns vāra rīsus, līdz kokosriekstu piens ir gandrīz uzsūcies un rīsi ir mīksti. Vārīšanas laiks ir līdz 10 minūtēm.
  3. Siltiem rīsiem pievieno laima sulu, laima miziņas un gabaliņos sagrieztu ananasu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: