Jāņa Burbas slavenie burbuļgurķīši

Viegla
ilgāk par 2 h
1 personām

Nu jau Jānis ar saviem gurķiem ir slavens. Katru sestdienu Kalnciema tirdziņā viņš uz mazas tāfelītes aktīvi pieraksta varenākos gurķu pircējus – 16 gurķi, 24 gurķi, 33 gurķi. Sezonas beigās trīs dāsnākie gurķu pircēji dabūs gurķus bez maksas. Gurķi katru dienu nopērkami arī Idilles veikaliņā, turklāt vienmēr svaigi, jo Jānis, kā pats saka, katru dienu “iemazsālī” vismaz 13 kg jaunās ražas. Šitā strādājot, pagājušogad sanācis pārdot vairāk nekā pusotru tonnu. Recepti Jānis aizguvis no aktrises Zanes Vaļickas, tik nedaudz uzlabojot to ar baziliku. Ir mēģinājis arī variācijas ar rukolu, kinzu un vēl ko citu, bet tās visas bijušas pārāk specifiskas garšas.

Nu laiks pašiem pamēģināt Jāņa Burkas slaveno burbuļgurķu recepti.

Sastāvdaļas

  • ~ 20 gurķīšu
  • buntīte diļļu ar visiem kātiem
  • buntīte bazilika
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 1 l gāzēta minerālūdens
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 7 pilieni Tabasco mērces
  • 7 pilieni Vusteras mērces
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa

Pagatavošana

  1. Ķiploka daiviņas nomizo, pārgriež uz pusēm. Baziliku un dilles neregulāri sagriež. Dilles atstāj ar visiem kātiem.
  2. Burkā kārtām pamīšus liek visas sastāvdaļas šādā secībā: gurķi, ķiploki, dilles un baziliks.
  3. Atsevišķā traukā sajauc minerālūdeni ar pārējām sastāvdaļām un pārlej pāri gurķiem. Uzliek gurķiem smagāku trauku kā slogu, ļauj ievilkties istabas temperatūrā vismaz 24 stundas un pasniedz.