Tipiskākie salāti ir pavisam vienkārši un gandrīz vai latviski. Izraēļu klasiskie salāti ir tomāts + gurķis + sarkanais sīpols, viss smalki sakapāts, pārliets ar citronu un olīveļļu. Tā kā man nepatīk sīpolu spēcīgais aromāts, es tos pirms pievienošanas salātiem 10 minūtes tos marinēju balzametiķī, bet tas nebūt nav nepieciešams, ja garšo svaigi sīpoli.
Vēl viena vērtīga mācība, ko pārņemt no izraēļiem, ir – nebaidīties pagatavot salātus no dārzeņiem, kas ir pa rokai. Jebkādi dārzeņi, kas sezonā pieejami, sagriezti kopā ar vienkāršu mērcīti, garšos ļoti labi. Es šoreiz pievienoju papriku un kolrābi, bet derēs arī redīsi, selerija, cukīni, dažādi zaļumi, pat smalki sakapātas bietes vai burkāni.
Komentāri: