Katra konfekte ir kā mazs juvelierizstrādājums. Ja konfektes tiek darinātas dāvanām, katra no tām saņēmusi siltu plaukstu glāstu un labu domu enerģijas lādiņu.
Šokolādes konfekšu gatavošana ir smalka un niansēta padarīšana. Nedrīkst steigties vai dusmoties, ja kaut kas uzreiz neizdodas.
Konfekšu gatavošanai šokolāde ir nopērkama palielos klučos, pats galvenais ir pareizi to izkausēt. Ar nazi šokolādi sakapā un liek pilnīgi sausā bļodā virs katliņa, kurā ūdens ir karsts, bet nevārās. Pēc 5 minūtēm šokolāde būs izkususi. Galvenais – nepārkarsēt!
Izkausē tumšo šokolādi.
Iemaisa saldo krējumu un sakapātas sukādes. Masu ledusskapī atdzesē. Papīra formiņā ar karoti liek neregulāras formas “kalniņus”, pārkaisa ar krāsainu dekoru. Var veidot bumbiņas, apviļājot tās šokolādes graudiņos vai pārlejot ar šokolādi un tad dekorējot. Var lietot arī jebkuras citas sakapātas citrona, apelsīna vai ananāsa sukādes, bet tieši ingvers pārsteidzoši kontrastē ar saldo šokolādi.
Komentāri: