Ingvera pralinē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Katra konfekte ir kā mazs juvelierizstrādājums. Ja konfektes tiek darinātas dāvanām, katra no tām saņēmusi siltu plaukstu glāstu un labu domu enerģijas lādiņu.

Šokolādes konfekšu gatavošana ir smalka un niansēta padarīšana. Nedrīkst steigties vai dusmoties, ja kaut kas uzreiz neizdodas.

Konfekšu gatavošanai šokolāde ir nopērkama palielos klučos, pats galvenais ir pareizi to izkausēt. Ar nazi šokolādi sakapā un liek pilnīgi sausā bļodā virs katliņa, kurā ūdens ir karsts, bet nevārās. Pēc 5 minūtēm šokolāde būs izkususi. Galvenais – nepārkarsēt!

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma – labāk lauku
  • 200 g cukurotu ingvera sukāžu

Pagatavošana

  1. Izkausē tumšo šokolādi.
  2. Iemaisa saldo krējumu un sakapātas sukādes. Masu ledusskapī atdzesē.
  3. Papīra formiņā ar karoti liek neregulāras formas “kalniņus”, pārkaisa ar krāsainu dekoru. Var veidot bumbiņas, apviļājot tās šokolādes graudiņos vai pārlejot ar šokolādi un tad dekorējot. Var lietot arī jebkuras citas sakapātas citrona, apelsīna vai ananāsa sukādes, bet tieši ingvers pārsteidzoši kontrastē ar saldo šokolādi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izkausē tumšo šokolādi.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iemaisa saldo krējumu un sakapātas sukādes. Masu ledusskapī atdzesē. Papīra formiņā ar karoti liek neregulāras formas “kalniņus”, pārkaisa ar krāsainu dekoru. Var veidot bumbiņas, apviļājot tās šokolādes graudiņos vai pārlejot ar šokolādi un tad dekorējot. Var lietot arī jebkuras citas sakapātas citrona, apelsīna vai ananāsa sukādes, bet tieši ingvers pārsteidzoši kontrastē ar saldo šokolādi.