Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ingvera cepumi
Viegla
līdz 2 h
1 personām
Sastāvdaļas
400 g miltu
1 ēdamkarote malta ingvera
šķipsniņa sāls
½ tējkarotes cepamā pulvera
1½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes malta muskatrieksta
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
100 g sviesta istabas temperatūrā
100 g brūnā cukura
200 g medus
1 liela ola
maršmelovi
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 °C temperatūrai.
Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, medu, olu un vaniļas sēkliņām. Pievieno miltus, garšvielas un lēni sajauc ar medus masu. Kad sastāvdaļas iemaisījušās, bļodas saturu samīca ar rokām, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ja šķiet, ka tā ir par sausu, var pievienot tējkaroti ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 1 stundu.
Pēc atdzesēšanas izrullē ne plānāku kā 5 mm un izspiež apaļas formiņas. Cep sakarsētajā krāsnī 8–10 minūtes. Kad cepumi izcepušies, uz katra uzliek ½ maršmelova vai mini maršmelovu un liek krāsnī uz vēl 1 minūti.
Droši var nelikt cukuru vai samazināt medu līdz 100 g. Bet vispār garšīgi!