Ingvera cepumi

Viegla
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 1 ēdamkarote malta ingvera
  • šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1½ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes malta muskatrieksta
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g brūnā cukura
  • 200 g medus
  • 1 liela ola
  • maršmelovi

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 °C temperatūrai.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, medu, olu un vaniļas sēkliņām. Pievieno miltus, garšvielas un lēni sajauc ar medus masu. Kad sastāvdaļas iemaisījušās, bļodas saturu samīca ar rokām, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ja šķiet, ka tā ir par sausu, var pievienot tējkaroti ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 1 stundu.
  3. Pēc atdzesēšanas izrullē ne plānāku kā 5 mm un izspiež apaļas formiņas. Cep sakarsētajā krāsnī 8–10 minūtes. Kad cepumi izcepušies, uz katra uzliek ½ maršmelova vai mini maršmelovu un liek krāsnī uz vēl 1 minūti.

Komentāri: