Indijas riekstu kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
10 personām

Saldumu eksperte Anna Panna no “Gatavo 3” komandas šoreiz padalīsies ar gardās Indijas riekstu kūkas recepti. Lai pagatavotu šo kūku, nebūs nepieciešama cepeškrāsns. Gluži otrādi – būs nepieciešams ledusskapis, kā arī nedaudz pacietības.

Daži padomi, lai kūka sanāktu tiešām lieliska!

Pirmkārt, ja iegādātās dateles šķiet pārāk cietas, tad tās pirms gatavošanas aplej ar siltu ūdeni un ļauj tām uzbriest.

Lai kūkas virsējā kārta izdotos gardāka, Indijas riekstus nepieciešams uzbriedināt. Anna tos aplēja ar verdošu ūdeni jau dienu iepriekš un ļāva tiem briedināties visu nakti, taču, ja ar plānošanu tik labi neveicas, tad pietiks arī ar divām stundām pirms gatavošanas. Mazāk gan nevajadzētu, jo tas nepieciešams, lai kūka iegūtu krēmīgu konsistenci.

Pirms kūkas krēmam pievieno izkausēto kokosriekstu sviestu, pārliecinies, ka tas ir atdzisis, līdz ar ko vislabāk šīs kūkas gatavošanu sākt tieši ar sviesta kausēšanu.

 

 

 

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 10 dateles
  • 120 g grauzdētu zemesriekstu
  • šķipsna sāls
  • 20 g kokosriekstu skaidiņu

Sastāvdaļas krēmam:

  • 250 g Indijas riekstu (iepriekš aplietu ar verdošu ūdeni un noturētu vismaz divas stundas)
  • 100 g kļavu sīrupa
  • 100 g kokosriekstu piena
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • zemenes un mellenes (vai citas ogas) dekoram

Pagatavošana

  1. Izkausē kokosriekstu sviestu un atstāj dzesēties.
  2. Pamatnei vispirms sablendē riekstus, pēc tam pievieno dateles, kokosriekstu skaidiņas un sāli.
  3. Visu blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa, ko iepresē sagatavotajā formā (20 centimetri diametrā).
  4. Indijas riekstus blendē, līdz izveidojusies krēmīga konsistence.
  5. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi zīdaina.
  6. Masu lej sagatavotajā formā pa virsu pamatnei un liek atdzesēties ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
  7. Kad masa sastingusi, ņem ārā no formas un dekorē ar svaigām ogām.

Komentāri: