Indiešu baklažānu čatnijs

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g baklažānu, sagriezti kubiņos
  • 3 parastie sīpoli un 3 ķiploku daiviņas, sagriezti ripiņās
  • 3 cm ingvera gabaliņš, rīvēts
  • 2 tējkarotes saberztu kumīna sēklu
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 ēdamkarotes tamarinda mīkstuma liela sauja rozīņu
  • 150 g cukura, vislabāk brūnā
  • 100 ml medus vai balzametiķa
  • eļļa, šķipsniņa sāls
  • 200 ml ūdens
  • 30 ml sojas mērces

Pagatavošana

  1. Apcep sīpolus un ingveru ~ 15 minūtes, līdz sīpoli caurspīdīgi un kļūst viegli zeltaini.
  2. Pievieno pārējās garšvielas un pastas un cep vēl 5 minūtes.
  3. Pievieno baklažānus, rozīnes, sojas mērci, ūdeni, cukuru un etiķi, karsē, visu laiku maisot, lai izkūst cukurs un iztvaiko ūdens. Kad ūdens notvaicējies un čatnijs sabiezējies, ļauj tam atdzist, tad sapilda to burciņās.