“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Indiešu baklažānu čatnijs
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
600 g baklažānu, sagriezti kubiņos
3 parastie sīpoli un 3 ķiploku daiviņas, sagriezti ripiņās
3 cm ingvera gabaliņš, rīvēts
2 tējkarotes saberztu kumīna sēklu
2 lauru lapas
1 tējkarote sinepju sēklu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
2 ēdamkarotes tamarinda mīkstuma liela sauja rozīņu
150 g cukura, vislabāk brūnā
100 ml medus vai balzametiķa
eļļa, šķipsniņa sāls
200 ml ūdens
30 ml sojas mērces
Pagatavošana
Apcep sīpolus un ingveru ~ 15 minūtes, līdz sīpoli caurspīdīgi un kļūst viegli zeltaini.
Pievieno pārējās garšvielas un pastas un cep vēl 5 minūtes.
Pievieno baklažānus, rozīnes, sojas mērci, ūdeni, cukuru un etiķi, karsē, visu laiku maisot, lai izkūst cukurs un iztvaiko ūdens. Kad ūdens notvaicējies un čatnijs sabiezējies, ļauj tam atdzist, tad sapilda to burciņās.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: