IEVĀRĪJUMA PLĀTSMAIZE

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 280 g kviešu miltu
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 50 g gaiši brūnā cukura
  • 50 g baltā cukura
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls
  • 250 ml biezas konsistences ievārījuma pēc izvēles

1 ola pīrāga apziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Sviestu un abu veidu cukurus ar mikseri sakuļ gaisīgā masā, pievieno olu, sāli un vaniļas ekstraktu.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iemaisa olu un sviesta masā.
  3. No drupenās mīklas izveido bumbu, ko sadala 2 līdzīga izmēra daļās, katru uz cepamā papīra izrullē apmēram 26 x 17 cm izmēra taisnstūrī (kas ir pāris centimetrus lielāks par cepamās formas izmēru), tad mīklu atdzesē ledusskapī 1,5–2 stundas.
  4. Aukstās mīklas plāksnes izņem no ledusskapja, vienu ieklāj pannas apakšā, tai virsū liek ievārījumu, izlīdzina, tad to pārklāj ar otru mīklas plāksni, un malās abas mīklas daļas saspiež kopā.
  5. Mīklu pārziež ar sakultu olu, pannu liek līdz 175 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30 minūtes, līdz virspuse apbrūnējusi. Ievārījuma plātsmaizi pasniedz atdzesētu.