Cepumus sablendē un samīca ar 170 g mīksta sviesta. Masu klāj veidnes apakšā un izlīdzina. Liek ledusskapī, kamēr gatavo nākamās kārtas.
Iebiezināto pienu katliņā vāra ar 90 g sviesta. Vāra uz mazas uguns, līdz masa paliek biezāka. Vārot nepārtraukti maisa, lai nepiedegtu, tik ilgi, kamēr no iebiezinātā piena masas sāk atdalīties sviests un visa masa it kā “slidinās” pa katliņu.
Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, atdzesē. Sviests, kas bija atdalījies, pakāpeniski iemaisās masā. Tad savārīto iebiezinātā piena masu klāj virsū cepumu pamatnei. Visu atdzesē.
Banānus sagriež kubiņos un klāj virsū iebiezinātā piena masai.
Saldo krējumu saputo ar cukuru (pēc garšas, lai nav pārāk salds).
Lai saldais krējums neatsulotos, tam pielej pienā vai ūdenī uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.
Sakulto saldo krējumu klāj virsū banāniem.
Rotā ar sarīvētu šokolādi un banānu gabaliņiem. Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām.
Es gatavoju citu kūku, kurā arī nepieciešams samaisīt iebiezināto pienu kopā ar sviestu. Sviestu vajag izkausēt (vēlams istabas temperatūrā, nevis uz plīts) un tad vienkārši bļodā samaisa kopā sviestu ar iebiezināto pienu. Maisa aptuveni 5 min, līdz masa kļūst viendabīga (nav kausētā sviesta kārtiņa gar bļodas malu).
Sanāca ļoti salda kūka, bet tā kā mīlu saldumus, tad šis man pa prātam 🙂 paldies! 🙂
Vai labāk taisīt tajā pašā dienā kad kūku pasniedz vai labāk iepriekšējās dienas vakarā?
Var darīt gan tā, gan tā. Kā jums ērtāk.
Kāds iebiezinātais piens nepieciešams. Brūnais, kas ir biezākas masas vai baltais.
var but zemenu un kirsu kuka
Kaut kas man ar šo kūku neizdevās līdz galam. Sanāca šķidra… Visticamāk, ka pie vainas ir nepareizas iebiezinātais piens.
P.S. Zemenes šo kūku lieliski papildina!
Pie vainas varētu būt tas, ka nepietiekami savārījāt iebiezināto pienu.Citreiz var ņemt jau gatavu – savārīto, kas nopērkams gandrīz katrā veikalā.
Bet kā var iemaisīt jau gatavā iebiezinātā pienā sviestu?
Es gatavoju citu kūku, kurā arī nepieciešams samaisīt iebiezināto pienu kopā ar sviestu. Sviestu vajag izkausēt (vēlams istabas temperatūrā, nevis uz plīts) un tad vienkārši bļodā samaisa kopā sviestu ar iebiezināto pienu. Maisa aptuveni 5 min, līdz masa kļūst viendabīga (nav kausētā sviesta kārtiņa gar bļodas malu).
Liels paldies! Kūka sanāca ļoti garšīga iesaku pamēģināt visiem!
Kāds ir vēlamais kūkas veidnes izmērs?
Standarta, kas būs 24 cm diametrā.