Šī patiešām ir lieliska maltītes ideja steidzīgam darbdienas vakaram. Ātri pagatavojama, veselīga, koša un ļoti sātīga.
Pagatavošana:
1. Smalki sakapā sīpolu.
2. Katliņā ar biezu apakšu sakarsē eļļu, un uz lēnas liesmas liek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Svarīgi ir sīpolus cept lēni, lai tie nebrūnētu, kas rada rūgto garšu. Lēni cepot, sīpolā esošie polimēri sadalās sīkās saldās fruktozes daļiņās. Tas ir tas, ko mēs gribam, lai sabalansētu tomātos esošo skābumu un lai būtu jāpievieno mazāk vai vispār nemaz cukura.
3. Pievieno karstu ūdeni un lēcas, vāra, kamēr lēcas sāk izjukt.
4. Pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, smalki sakapātus un saspiestus ķiplokus un sāli, uzvāra.
5. Pielabo garšu – ja nejūt skābumu, pievieno vairāk sāli. Ja par skābu, pievieno mazliet cukura vai kokosriekstu piena. Zupu pasniedz ar grauzdētām sēkliņām un koriandra lapiņām.
1. Smalki sakapā sīpolu.
2. Katliņā ar biezu apakšu sakarsē eļļu, un uz lēnas liesmas liek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Svarīgi ir sīpolus cept lēni, lai tie nebrūnētu, kas rada rūgto garšu. Lēni cepot, sīpolā esošie polimēri sadalās sīkās saldās fruktozes daļiņās. Tas ir tas, ko mēs gribam, lai sabalansētu tomātos esošo skābumu un lai būtu jāpievieno mazāk vai vispār nemaz cukura.
3. Pievieno karstu ūdeni un lēcas, vāra, kamēr lēcas sāk izjukt.
4. Pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, smalki sakapātus un saspiestus ķiplokus un sāli, uzvāra.
5. Pielabo garšu – ja nejūt skābumu, pievieno vairāk sāli. Ja par skābu, pievieno mazliet cukura vai kokosriekstu piena. Zupu pasniedz ar grauzdētām sēkliņām un koriandra lapiņām.
Lūdzu izņemiet no komentāriem manu e-pasta adresi, jo tā adrese stāv jau nezin cik mēnešus un pati izdzēst nevaru, jo vienu reizi rakstiju komentārus un tā arī ir palikusi. Paldies!
Izklausās labi!
Es tieši tādu paču zupu gatavoju ar šķeltajiem zirņiem.
Tāpat var izmantot ķirbi!
paldies par uzticibu! rakstu pirmo reizi! ar receptem dalisos velak!?