Hurmas salāti ar vistu akniņām

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Viegls un tajā pašā laikā sātīgs ziemas ēdiens.

Sastāvdaļas

  • 1 hurma
  • 400 g vistu akniņu
  • 200 g rukolas vai RIMI ziemas salātu maisījuma
  • 4 ļoti plānas rupjmaizes šķēles
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 apelsīns
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 15 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

 

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Vistu akniņas noskalo, atcīpslo, sagriež vienāda lieluma strēmelītēs un nelielā sviesta daudzumā ~ 7–10 minūtes apcep uz pannas, pievienojot 1 apelsīna sulu, 1 ēdamkaroti medus un 1 ēdamkaroti sinepju. Pirms cepšanas beigām nedaudz apber ar sāli.

2. Hurmu nomazgā un sagriež vienādās pusripiņās, ko viegli apgrilē uz grilpannas.

3. Rupjmaizi sagriež plānos stienīšos un apgrauzdē krāsnī ~ 5 minūtes 200 °C temperatūrā

4. Sagatavo mērci: sajauc 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti sinepju, 1 ēdamkaroti balzametiķa un 1 ēdamkaroti olīveļļas.

5. Salātu maisījumu sajauc ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un kārto uz liela šķīvja vai dēlīša. Pāri kārto aknu strēmelītes, pārlej ar mērci. Pa virsu liek grilētās hurmas šķēlītes un rupjmaizes grauzdiņus. Var ēst viegli siltus vai arī atdzesētus.

 

1. pagatavošanas solis
HurmasSalati_1

1. Vistu akniņas noskalo, atcīpslo, sagriež vienāda lieluma strēmelītēs un nelielā sviesta daudzumā ~ 7–10 minūtes apcep uz pannas, pievienojot 1 apelsīna sulu, 1 ēdamkaroti medus un 1 ēdamkaroti sinepju. Pirms cepšanas beigām nedaudz apber ar sāli.

 

 

 

2. pagatavošanas solis
HurmasSalati_2

2. Hurmu nomazgā un sagriež vienādās pusripiņās, ko viegli apgrilē uz grilpannas.

3. pagatavošanas solis
HurmasSalati_3

3. Rupjmaizi sagriež plānos stienīšos un apgrauzdē krāsnī ~ 5 minūtes 200 °C temperatūrā

4. pagatavošanas solis
HurmasSalati_4

4. Sagatavo mērci: sajauc 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti sinepju, 1 ēdamkaroti balzametiķa un 1 ēdamkaroti olīveļļas.

5. pagatavošanas solis
HurmasSalati_final

5. Salātu maisījumu sajauc ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un kārto uz liela šķīvja vai dēlīša. Pāri kārto aknu strēmelītes, pārlej ar mērci. Pa virsu liek grilētās hurmas šķēlītes un rupjmaizes grauzdiņus. Var ēst viegli siltus vai arī atdzesētus.