Viegls un tajā pašā laikā sātīgs ziemas ēdiens.
Pagatavošana:
1. Vistu akniņas noskalo, atcīpslo, sagriež vienāda lieluma strēmelītēs un nelielā sviesta daudzumā ~ 7–10 minūtes apcep uz pannas, pievienojot 1 apelsīna sulu, 1 ēdamkaroti medus un 1 ēdamkaroti sinepju. Pirms cepšanas beigām nedaudz apber ar sāli.
2. Hurmu nomazgā un sagriež vienādās pusripiņās, ko viegli apgrilē uz grilpannas.
3. Rupjmaizi sagriež plānos stienīšos un apgrauzdē krāsnī ~ 5 minūtes 200 °C temperatūrā
4. Sagatavo mērci: sajauc 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti sinepju, 1 ēdamkaroti balzametiķa un 1 ēdamkaroti olīveļļas.
5. Salātu maisījumu sajauc ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un kārto uz liela šķīvja vai dēlīša. Pāri kārto aknu strēmelītes, pārlej ar mērci. Pa virsu liek grilētās hurmas šķēlītes un rupjmaizes grauzdiņus. Var ēst viegli siltus vai arī atdzesētus.
1. Vistu akniņas noskalo, atcīpslo, sagriež vienāda lieluma strēmelītēs un nelielā sviesta daudzumā ~ 7–10 minūtes apcep uz pannas, pievienojot 1 apelsīna sulu, 1 ēdamkaroti medus un 1 ēdamkaroti sinepju. Pirms cepšanas beigām nedaudz apber ar sāli.
2. Hurmu nomazgā un sagriež vienādās pusripiņās, ko viegli apgrilē uz grilpannas.
3. Rupjmaizi sagriež plānos stienīšos un apgrauzdē krāsnī ~ 5 minūtes 200 °C temperatūrā
4. Sagatavo mērci: sajauc 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti sinepju, 1 ēdamkaroti balzametiķa un 1 ēdamkaroti olīveļļas.
5. Salātu maisījumu sajauc ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un kārto uz liela šķīvja vai dēlīša. Pāri kārto aknu strēmelītes, pārlej ar mērci. Pa virsu liek grilētās hurmas šķēlītes un rupjmaizes grauzdiņus. Var ēst viegli siltus vai arī atdzesētus.
Komentāri: