Haemul Pajeon jeb korejiešu pankūkas ar jūras veltēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 60 g kviešu miltu
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 60 g auksta ūdens
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces
  • 1 ola
  • 1 tējkarotes sezama eļļas
  • sāls
  • melnie pipari

PILDĪJUMAM

  • 100 g kalmāru
  • 100 g tīģergarneļu
  • 2 buntes zaļo lociņu
  • 4 olas
  • 1 burkāns
  • 1 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • ½ ēdamkarotes sezama eļļas
  • 1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu
  • 2 svaigi sarkanie vai dzeltenie čili pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā samaisa izsijātus kviešu miltus un kartupeļu cieti. Maisot pielej aukstu ūdeni, zivju mērci un olu. Kad mīkla ir viendabīga, maisot pievieno šķipsniņu sāls, piparus un sezama eļļu.
  2. Pagatavo mērci. Smalki sagriež čili piparus un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.
  3. Sagriež pildījumu. Burkānu sagriež smalkās strēmelēs, līdzīgi kā korejiešu burkānu salātus. Lokus griež veselus apmēram 10 cm garumā. Garneles iztīra un pārgriež uz pusēm. Kalmāru sagriež smalkos kubiņos.
  4. Cep pankūkas. Šajās korejiešu jūras velšu pankūkās pildījums tiek nevis ietīts, bet iecepts procesā. Uzkarsētā pannā liek ¼ sagriezto zaļo lociņu, uzreiz tiem pārlejot ⅛ mīklas. Mīklai ir jāpārklāj un jātiek starp visiem lociņiem, citādi pankūka var izjukt. Uzreiz pankūkai pāri liek ¼ no sagrieztajiem kalmāriem un garnelēm, ¼ sagrieztā burkāna strēmelīšu un pārlej visu ar ⅛ mīklas. Visam pāri pārsit olu, ar irbulīšiem (vai jebko, kas ir ērtāks) pārplēš dzeltenumu un nedaudz samaisa pāri pankūkai. Pārber ar ¼ grauzdētajām sezama sēklām, un, kad pankūka ir kļuvusi stingrāka, apgriež to un cep, līdz ir zeltaini brūna.
  5. Vislabāk šo pankūku pasniegt, to sagriežot vidēji lielos četrstūrainos gabaliņos, kopā ar atsevišķā trauciņā pasniegtu mērci.