Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Gurķu sangrija
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 maza melone
6 mazi gurķi
3 laimi (1 sagriezts plānās šķēlēs, no 2 izspiesta sula)
4 ēdamkarotes šķidra medus
maza buntīte piparmētru
750 ml atdzesēta Sauvignon blanc vai cita pussausā baltvīna
1 l atdzesēta stipri gāzēta ūdens
Pagatavošana
Meloni sagriež uz pusēm, izņem sēkliņas un nomizo. To griež plānās šķēlēs, pēc tam mazākos gabaliņos (~ 2 cm).
Gurķi ar visu mizu sagriež plānās šķēlītēs.
Lielā traukā liek gabaliņos sagriezto meloni, gurķu un laima šķēlītes un 16 piparmētru lapas.
Mazā trauciņā kopā sajauc laima sulu un medu, līdz veidojas viendabīga masa. To lej pāri sagrieztajiem augļiem. Pievieno baltvīnu un viegli samaisa. Traukam uzliek vāku un liek ledusskapī vai vēsā vietā uz 2 stundām.
Komentāri: