Gurķu sangrija

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 maza melone
  • 6 mazi gurķi
  • 3 laimi (1 sagriezts plānās šķēlēs, no 2 izspiesta sula)
  • 4 ēdamkarotes šķidra medus
  • maza buntīte piparmētru
  • 750 ml atdzesēta Sauvignon blanc vai cita pussausā baltvīna
  • 1 l atdzesēta stipri gāzēta ūdens

Pagatavošana

  1. Meloni sagriež uz pusēm, izņem sēkliņas un nomizo. To griež plānās šķēlēs, pēc tam mazākos gabaliņos (~ 2 cm).
  2. Gurķi ar visu mizu sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Lielā traukā liek gabaliņos sagriezto meloni, gurķu un laima šķēlītes un 16 piparmētru lapas.
  4. Mazā trauciņā kopā sajauc laima sulu un medu, līdz veidojas viendabīga masa. To lej pāri sagrieztajiem augļiem. Pievieno baltvīnu un viegli samaisa. Traukam uzliek vāku un liek ledusskapī vai vēsā vietā uz 2 stundām.
  5. Īsi pirms pasniegšanas iemaisa gāzēto ūdeni.