Gurķu salāti ar piparmētrām, medu un kazas sieru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī recepte nāk no diviem man mīļiem draugiem un bijušajiem kolēģiem – no, iespējams, trakākās Ilzes Latvijā – Ilzes Tigules un labsirdīgākā pavāra Rīgā – Ķūķa. Šie varētu būt arī svaigākie un vienkāršākie salāti, kādus pagatavot vasarā. Bet aromātu kombinācija piparmētras–medus–ķiploki ir pārbaudīta vērtība un kopā darbojas lieliski.

Šiem salātiem svarīgākais – pasniegt tos tikko pagatavotus un vēsus.

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg gurķu
  • bunte piparmētru
  • dažas ēdamkarotes medus
  • mīkstais kazas siers
  • 2 daiviņas ķiploka, ļoti smalki sakapātas
  • nedaudz sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus sagriež šķēlītēs.
  2. Saplucina piparmētru lapiņas nelielos gabaliņos vai smalki sakapā.
  3. Salātiem pievieno mīksto kazas sieru, medu, ķiplokus, piparmētras un pāris šķipsnas sāls un visu kārtīgi samaisa, lai no siera un medus izveidojas mērcīte.