Gurķi ātrajā marinādē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 2–3 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku
  • 1 liela ēdamkarote medus
  • 100 g eļļas
  • 100 g cukura
  • 100 g etiķa
  • 100 g sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Mērce:

  • 1 liela ēdamkarote medus
  • 100 g eļļas
  • 100 g cukura
  • 100 g etiķa
  • 100 g sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gurķiem apgriež galus un pārgriež tos uz pusēm gareniski.
  2. Pagatavo marinādi. Sakapā ķiplokus, pievieno medu un visas pārējās sastāvdaļas.
  3. Sagatavotos gurķus liek kādā lielā traukā (piemēram, 3 l burkā), pārlej ar marinādi. Visu apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.
  4. Pirms ēšanas marinētos gurķus pārkaisa ar melnajiem pipariem.