Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Gurķi ātrajā marinādē
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 kg gurķu
2–3 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku
1 liela ēdamkarote medus
100 g eļļas
100 g cukura
100 g etiķa
100 g sāls
svaigi malti melnie pipari
Mērce:
1 liela ēdamkarote medus
100 g eļļas
100 g cukura
100 g etiķa
100 g sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Gurķiem apgriež galus un pārgriež tos uz pusēm gareniski.
Pagatavo marinādi. Sakapā ķiplokus, pievieno medu un visas pārējās sastāvdaļas.
Sagatavotos gurķus liek kādā lielā traukā (piemēram, 3 l burkā), pārlej ar marinādi. Visu apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.
Pirms ēšanas marinētos gurķus pārkaisa ar melnajiem pipariem.
Komentāri: