Grūbu putra ar bekonu un plaucētu olu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta
  • 2 vidēja izmēra sīpoli
  • 80 g auksti kūpinātas cūkas krūtiņas
  • 400 g grūbu
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 4 lielas olas
  • etiķis
  • loki

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā sīpolus un sagriež bekonu. Lielā katlā izkausē sviestu un uz vidējas uguns liek cepties sīpolus un bekonu, ik pa laikam apmaisot. Cep aptuveni 10 minūtes.
  2. Pievieno grūbas, dārzeņu buljonu un sojas mērci, visu uzvāra līdz pirmajam burbulim. Virsū liek vāku un turpina gatavot uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu, ik pa laikam apmaisot, līdz grūbas ieguvušas putras konsistenci. Ja grūbas vēl cietas, bet visu buljonu jau uzsūkušas, var pievienot vēl ūdeni un turpināt sildīt uz lēnas uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Mazā katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno etiķi. Olu uzmanīgi iesit mazā bļodiņā, lai nepārplēstu tās dzeltenumu. Ar karoti karstajā ūdenī (uz vidēji mazas uguns, lai tikai viegli burbuļo) izveido ūdens virpuli, kurā ātri ielej olu. Vāra aptuveni 2 minūtes, tad ņem ārā no ūdens. Putru kārto bļodiņās, pāri liek olu un svaigi kapātus lokus.

Komentāri: