Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Grūbu putra ar bekonu un plaucētu olu
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
60 g sviesta
2 vidēja izmēra sīpoli
80 g auksti kūpinātas cūkas krūtiņas
400 g grūbu
1 l dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes sojas mērces
sāls
svaigi malti melnie pipari
4 lielas olas
etiķis
loki
Pagatavošana
Smalki sakapā sīpolus un sagriež bekonu. Lielā katlā izkausē sviestu un uz vidējas uguns liek cepties sīpolus un bekonu, ik pa laikam apmaisot. Cep aptuveni 10 minūtes.
Pievieno grūbas, dārzeņu buljonu un sojas mērci, visu uzvāra līdz pirmajam burbulim. Virsū liek vāku un turpina gatavot uz lēnas uguns aptuveni 1 stundu, ik pa laikam apmaisot, līdz grūbas ieguvušas putras konsistenci. Ja grūbas vēl cietas, bet visu buljonu jau uzsūkušas, var pievienot vēl ūdeni un turpināt sildīt uz lēnas uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Mazā katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno etiķi. Olu uzmanīgi iesit mazā bļodiņā, lai nepārplēstu tās dzeltenumu. Ar karoti karstajā ūdenī (uz vidēji mazas uguns, lai tikai viegli burbuļo) izveido ūdens virpuli, kurā ātri ielej olu. Vāra aptuveni 2 minūtes, tad ņem ārā no ūdens. Putru kārto bļodiņās, pāri liek olu un svaigi kapātus lokus.
Komentāri: