Grūbas ar garnelēm, avokado un tomātiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze grūbu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 400 g saldētu lielo garneļu
  • 2 vidēji tomāti
  • 1 čili pipars
  • 1 liels avokado
  • 200 g mazo tomātiņu
  • sasmalcināti pētersīļi pasniegšanai
  • 1 laims pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā ar divreiz vairāk ūdens un šķipsnu sāls ~ 15 minūtes vāra grūbas, līdz ūdens ir izvārījies.
  2. Smalki sagriež ķiplokus, čili un lielos tomātus.
  3. Uzkarsē pannu, pielej eļļu un 1 minūti apcep ķiplokus un čili, tad pievieno tomātus un garneles, cep zem vāka ~ 7 minūtes līdz brīdim, kad garneles ir viegli rozīgas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Sagriež avokado un mazos tomātiņus, pievieno tos grūbām, pa virsu liek garneles un pasniedz, apberot ar pētersīļu lapiņām un uzspiestu laima sulu.