Grilētu šampinjonu un ķiršu tomātiņu iesmiņi

Viegla
līdz 30 min
5 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g brūno šampinjonu
  • 4 ēdamkarotes balzametiķa
  • 4 ēdamkarotes Rapunzel BIO kļavu sīrupa
  • 1 ēdamkarote Arche BIO Shoyu sojas mērces
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote Sonnentor BIO timiāna
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • ½ tējkarotes Sonnentor BIO kūpinātās sāls

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo marinādi – ķiplokus smalki sakapā un samaisa bļodiņā kopā ar balzametiķi, kļavu sīrupu, sojas mērci un timiānu.
  2. Sēnes notīra, pārgriež uz pusēm un liek pagatavotajā marinādē. Kārtīgi izmaisa, lai visas sēnes būtu noklātas ar marinādi. Atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
  3. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un veido iesmiņus – pamīšus uz koka iesmiņiem uzdur šampinjonu un ķiršu tomātu pusītes. Izveidotos iesmiņus cep uz grila 2–3 minūtes no abām pusēm.
  4. Pirms pasniegšanas iesmiņus pārkaisa ar kūpināto sāli.