Grilēts steiks ar saldskābajiem Āzijas gurķu un sīpolu salātiem un sezonas garšaugiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1 garais gurķis
  • 1 sarkanais sīpols
  • ½ kg Bio sarkano tomātu
  • 1 tējk. ķiploka
  • 1 bunte kinzas
  • 1 bunte loku
  • ½ tējk. asās paprikas pulvera
  • 50 g zemesriekstu pikantajās garšvielās
  • 4 ēdk. Kikkoman rīsu etiķa
  • 1 ēdk. Kikkoman sezama eļļas
  • 2 ēdk. baltā cukura

Pagatavošana

1. Steiku izņem no iepakojuma un atstāj istabas temperatūrā.
2. Sarīvē mizotu ķiploku un pievieno etiķi, cukuru, asās paprikas pulveri un sezama eļļu.
Maisa tik ilgi kamēr cukurs izkusis.
3. Sagriež mizotu sīpolu plānās daivās un liek bļodā. Sagriež gabaliņos gurķi un tomātu,
pievieno bļodai. Pārlej ar etiķa marinādi un visu samaisa, atliek malā.
4. Steiku ieziež ar olīveļļu un liek cepties uz grila. Cep 2-3 min no katras puses, pārkaisot
ar sāli un noņem no uguns. Noliek uz galda atpūsties.
5. Salātiem pievieno svaigos kapātos zaļumus un drupinātus asos riekstus.
6. Sagriež steiku šķēlītēs, pārkaisa vēl sāli un pasniedz ar salātiem. Dekorē pārkaisot ar
vēl drupinātiem riekstiem.