Grilēts lasis ar krāsnī ceptiem ķiršu tomātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g laša 

500 g ķiršu tomātu

100 g rukolas

1 sarkanais sīpols

1 citrons

1 tējkarote medus

olīveļļa

sāls pēc garšas

pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. 
  2. Cepamajā traukā liek tomātus, apslaka nedaudz ar olīveļļu, un liek cepties 30 minūtes. Pēc cepšanas pievieno sāli, piparus, šķipsniņu citrona mizas un medu. Tomātiem pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu un rukolu. Pirms pasniegšanas apmaisa. 
  3. Sakarsē grila pannu, un liek virsū lasi ar ādu uz leju. Lasi cep 3–4 minūtes no katras puses. 
  4. Pasniedz kopā ar salātiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedzot pievieno citrona daiviņas.