Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Grilēts astoņkājis ar melnajiem rīsiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
150 g melno rīsu
160 g astoņkāja
1 liels sarkanais sīpols
bunte pētersīļu
1 daiviņa ķiploka
1–2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
100 ml olīveļļas
½ tējkarotes Kajennas piparu
½ tējkarotes oregano
Pagatavošana
Melnos rīsus novāra sālsūdenī pēc norādēm uz iepakojuma.
Astoņkāji sagriež mazākos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās.
Pagatavo čimičuri mērci. Pētersīļus nomazgā, notīra no lapām un liek blenderī. Pievieno oregano, sarkanvīna etiķi, sāli, Kajennas piparus, olīveļļu un ķiplokus un sablendē.
Labi sakarsētā pannā viegli apcep sīpolus olīveļļā, tad pievieno astoņkāji un ātri sacep 2–3 minūtes, līdz tas gatavs, bet sīpoli vēl ir viegli kraukšķīgi.
Pievieno melnos rīsus, visu apmaisa un liek uz šķīvja. Pasniedzot pārlej ar čimičuri mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: