Grilēts astoņkājis ar melnajiem rīsiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

150 g melno rīsu

160 g astoņkāja

1 liels sarkanais sīpols

bunte pētersīļu

1 daiviņa ķiploka

1–2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa

100 ml olīveļļas

½ tējkarotes Kajennas piparu

½ tējkarotes oregano

Pagatavošana

  1. Melnos rīsus novāra sālsūdenī pēc norādēm uz iepakojuma. 
  2. Astoņkāji sagriež mazākos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās. 
  3. Pagatavo čimičuri mērci. Pētersīļus nomazgā, notīra no lapām un liek blenderī. Pievieno oregano, sarkanvīna etiķi, sāli, Kajennas piparus, olīveļļu un ķiplokus un sablendē.
  4. Labi sakarsētā pannā viegli apcep sīpolus olīveļļā, tad pievieno astoņkāji un ātri sacep 2–3 minūtes, līdz tas gatavs, bet sīpoli vēl ir viegli kraukšķīgi. 
  5. Pievieno melnos rīsus, visu apmaisa un liek uz šķīvja. Pasniedzot pārlej ar čimičuri mērci.