Grilēts ananass ar mohito saldējumu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 biezas šķēles ananasa

4 ēdamkarotes cukura

1 mazs čili pipars

SALDĒJUMAM

70 ml sojas piena

70 ml cukura sīrupa

100 ml neitrālas garšas eļļas

miziņa un sula no ½ laima 

20 g svaigas piparmētras

70 ml putojamā auzu krēma

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo saldējumu. Blenderī ielej sojas pienu un laima sulu. Blendējot lēnām pilina klāt eļļu, tāpat kā gatavojot majonēzi. Kad masa sabiezējusi, pieblendē klāt sīrupu, laima miziņu un piparmētru. 
  2. Atsevišķi saputo auzu krēmu, un sajauc abas masas kopā. Liek saldēties. 
  3. Ananasa šķēles apviļā cukurā, smalki sakapātā čili un atstāj ievilkties uz 30 minūtēm. 
  4. Grilē vidējā karstumā 3–5 minūtes no katras puses. 
  5. Pasniedz siltu ananasu ar saldējuma bumbu un uzrīvētu svaigu laima miziņu.