Grilēti puravi ar putotu kazas sieru un granātābolu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ļoti vienkārša, bet eleganta uzkoda. Turklāt ātri pagatavojama un ļoti glīta.  Riekstus un mērci var variēt. Ļoti labi garšos arī ar valriekstiem, zilo sieru un baltvīna etiķa mērci.

Sastāvdaļas

  • 2 puravi
  • 150 g mīkstā kazas siera
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes granātābola sēkliņu
  • 30 ml sarkanvīna etiķa
  • 30 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 30 g sakapātu sālītu pistāciju

Pagatavošana

  1. Puravus sagriež 10–12 cm garos gabalos un tad gareniski pārgriež uz pusēm. Krāsni ieslēdz grila režīmā un sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai. Puravus apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un grilē krāsnī ~ 10 minūtes.
  2. Tikmēr sagatavo vinegretu, ļoti aktīvi kopā kuļot sarkanvīna etiķi, 3 ēdamkarotēm olīveļļas un cukuru, līdz izveidojusies pabiezas konsistences mērce.
  3. Pistācijas sakapā smalkos, nevienādos gabaliņos.
  4. Kazas sieru saputo ar skābo krējumu.
  5. Grilētos puravus kārto uz šķīvīša, pāri tiem liekot kazas siera krēmu, sakapātās pistācijas un granātābola sēkliņas. Pirms pasniegšanas pārlej ar sagatavoto mērci.