Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Grilēti puravi ar putotu kazas sieru un granātābolu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ļoti vienkārša, bet eleganta uzkoda. Turklāt ātri pagatavojama un ļoti glīta. Riekstus un mērci var variēt. Ļoti labi garšos arī ar valriekstiem, zilo sieru un baltvīna etiķa mērci.
Sastāvdaļas
2 puravi
150 g mīkstā kazas siera
1 ēdamkarote skābā krējuma
4 ēdamkarotes granātābola sēkliņu
30 ml sarkanvīna etiķa
30 ml olīveļļas
1 tējkarote cukura
4 ēdamkarotes olīveļļas
30 g sakapātu sālītu pistāciju
Pagatavošana
Puravus sagriež 10–12 cm garos gabalos un tad gareniski pārgriež uz pusēm. Krāsni ieslēdz grila režīmā un sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai. Puravus apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un grilē krāsnī ~ 10 minūtes.
Tikmēr sagatavo vinegretu, ļoti aktīvi kopā kuļot sarkanvīna etiķi, 3 ēdamkarotēm olīveļļas un cukuru, līdz izveidojusies pabiezas konsistences mērce.
Pistācijas sakapā smalkos, nevienādos gabaliņos.
Kazas sieru saputo ar skābo krējumu.
Grilētos puravus kārto uz šķīvīša, pāri tiem liekot kazas siera krēmu, sakapātās pistācijas un granātābola sēkliņas. Pirms pasniegšanas pārlej ar sagatavoto mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: