GRILĒTI DĀRZEŅI AR KRĒMĪGU AVOKADO MĒRCI

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Šī ir iedvesmas recepte, jo tajā visu var mainīt, izņemot mērci.

Dārzeņu varat izvēlēties citus, kas jums tīk, bet mūsu ieteikums – ņemiet tādus, kas cepas vienmērīgi, nu piemēram – cukini, paprika, sīpoli ,jaunie burkāniņi un saldais kartupelis.

Grilējiet arī – uz grila, uz grila pannas vai cepeškrāsnī. Visur būs labi un garšīgi. Galvenais nepārcepiet, lai dārzeņi ir vēl nedaudz kraukšķīgi.

Ja ēst gribas ļoti ļoti, iemarinējiet un negaidiet tās 2 stundas. Cepiet uzreiz!

 

Sastāvdaļas

  • 1 bagete, sagriezta šķēlēs
  • 2 cukīni, sagriezti ripiņās
  • 1 liels saldais sīpols, sagriezts ripiņās
  • 2 saldie kartupeļi, sagriezti lielās šķēlēs
  • 150 g redīsu
  • 3 paprikas – zaļa, sarkana, dzeltena, sagrieztas garenās šķēlēs
  • 1 baklažāns, sagriezts šķēlēs
  • svaigi zaļumi – baziliks, timiāns, rozmarīns
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa

MARINĀDEI

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 daiviņas ķiploku, izspiestas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu

MĒRCEI

  • 1 nogatavojies avokado
  • 225 g fetas siera
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sagriež visus dārzeņus.
  2. Bļodā samaisa marinādes sastāvdaļas. Lielā plakanā traukā saliek sagrieztos dārzeņus, izņemot saldos kartupeļus, aplej ar marinādi un liek ledusskapī ievilkties vismaz 30 minūtes (maksimāli līdz 2 stundām).
  3. Tikmēr noblanšē saldos kartupeļus – liek verdošā sālsūdeni, uzgaida, līdz tas atkārtoti sāk vārīties, pavāra 1–2 minūtes, tad ņem ārā un apslaka ar marinādi.
  4. Pagatavo mērci. Avokado mīkstumu, olīveļļu un fetas sieru liek blenderī un kuļ līdz viendabīgai konsistencei. Ja mērce par biezu, pievieno vēl olīveļļu.
  5. Uzkarsē grilu. No marinādes ņem laukā dārzeņus un liek uz grila, sākot ar saldajiem kartupeļiem, tad papriku, redīsus un baklažānu. Vēlāk pievieno cukīni un sīpolu. Grilē, līdz visi dārzeņi iegūst restītes nospiedumu un zeltaini brūnu nokrāsu. Dārzeņus pēc garšas apber ar sāli un pipariem un, kad noņemti no grila, arī ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles – baziliku, timiānu, rozmarīnu.
  6. Maizīti grilē pašu pēdējo, jo tā ātri piedeg. Iesmērē ar olīveļļu no abām pusēm un liek uz grila, viegli nogrilē no abām pusēm.