Grilēti cāļa šķinķīši ar sparģeļiem un karsto piparmētru mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Grila sezonā jāgatavo kas sezonāls un vietējs. Uģis šoreiz grilē “Ķekava” cāļa šķiņkus BBQ mērcē kopā ar sparģeļiem un karsto piparmētru mērci. Pamēģini arī tu! Atceries, ka putnu fabrika “Ķekava” ir vienīgais pilna cikla putnu gaļas ražotājs Latvijā, kas ražo paaugstinātas kvalitātes gaļu – cāļus audzētus bez antibiotikām. Tas ir svarīgi gan cilvēku organismiem, lai neveidotos antibiotiku rezistence, gan apkārtējai videi un pašiem cāļiem, jo tie dzīves laikā dzīvojoši drošos apstākļos un nav slimojoši. #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 500 g “Ķekava” cāļa šķiņķu BBQ marinādē
  • 1 bunte sparģeļu
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 1 bunte piparmētru
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 tējkarote koriandra
  • 100 ml baltvīna
  • 1 citrons
  • jūras sāls
  • 250 ml olīveļļas 

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej eļļu. Notīra pusi piparmētru no kātiem un atliek malā. Otru daļu pievieno olīveļļai katliņā. Pievieno arī maltu kuminu un koriandru. Liek eļļu uz grila sildīties.
  2. Sparģeļiem nogriež cietos kātus, apsmērē ar eļļu un liek grilēties. Pa to laiku notīra zirņus.
  3. Kad eļļa karsta, atliek to malā un liek cepties gaļu.
  4. Kad sparģeļi gatavi, noņem tos no uguns un smalki sagriež.
  5. Pabeidz cept gaļu un liek atpūsties. Pa to laiku eļļai katliņā pievieno vīnu, citronu sulu, zirņus un sparģeļus. Izsilda mērci, un pašās beigās pievieno atlikušās piparmētras.
  6. Sagriež gaļu, un pārlej to ar karsto piparmētru mērci.