Grilēti banāni

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 banāni
  • 4 zaļā kardamona pākstis
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 rīvēta apelsīna miziņa
  • 4 ēdamkarotes brendija
  • 8 gabaliņi tumšās šokolādes
  • folija cepšanai

Pasniegšanai

  • pašu gatavots saldējums vai plombīra saldējums no veikala
  • krējuma liķieris

Pagatavošana

  1. Banānu mizu iegriež iekšējā ieliekumā.
  2. Piestā sagrūž kardamona pākstis bez miziņām. Apelsīnam norīvē miziņu. Bļodiņā sajauc sasmalcināto kardamonu, sarīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru un brendiju.
  3. Uz galda uzklāj foliju. Tajā ieliek banānu. Banāna iegriezumā iesprauž divus šokolādes gabaliņus, ielej 2 ēdamkarotes brendija mērces un aizrullē foliju ciet, lai labums netecētu ārā.
  4. Grilē 10-15 minūtes.
  5. Pasniedz karstu, ar saldējuma bumbiņu, kas pārlieta ar krējuma liķieri.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banānu mizu iegriež iekšējā ieliekumā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piestā sagrūž kardamona pākstis bez miziņām. Apelsīnam norīvē miziņu. Bļodiņā sajauc sasmalcināto kardamonu, sarīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru un brendiju.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz galda uzklāj foliju. Tajā ieliek banānu. Banāna iegriezumā iesprauž divus šokolādes gabaliņus, ielej 2 ēdamkarotes brendija mērces un aizrullē foliju ciet, lai labums netecētu ārā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilē 10-15 minūtes.

Pasniedz karstu, ar saldējuma bumbiņu, kas pārlieta ar krējuma liķieri.