Tomātu un zemeņu salātiem:
Zemeņu majonēzei:
Atkausētas garneles liek bļodā. Piespiež sulu no laima un apelsīna.
Ķiploku daiviņas sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi un pievieno garnelēm.
Piemaļ Kajennas vai čili piparus, pievieno sāli.
Visu samaisa kopā tā, lai garneles ir apņemtas ar mērci.
Trauku pārvelk ar plēvi un liek aukstumā 0,5 stundu iemarinēties.
Sagatavotās garneles cep uz pannas sakarsētā nelielā eļļas daudzumā vai uz grila 1–2 minūtes no katras puses. Ja cepsiet par ilgu, garneles paliks “gumijainas”.
Sagatavo salātus. Tomātus nomazgā un sagriež nelielos kubiņos.
Zemenes sagriež tikpat lielos gabaliņos.
Bazilika lapiņas sakapā.
Visas sastāvdaļas liek kopā vienā traukā, pārkaisa ar sāli, nedaudz svaigi maltiem melniem pipariem un pāris karotēm labas olīveļļas un viegli sacilā kopā.
Pagatavo zemeņu majonēzi: olas dzeltenumu kuļ ar mikseri 10 sekundes.
Turpinot kulšanu, pievieno sinepes, šķipsniņu sāls, piparus un cukuru. Ļoti lēnām, turpinot kulšanu, lēnā strūklā lej eļļu.
Ja majonēze kļūst bieza (kad būs izlietota ~ puse eļļas), turpinot kulšanu, pievieno citronu sulu.
Zemenes saspaida ar dakšu, pievieno sakultajai majonēzei un vēlreiz sakuļ. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Garneles var pasniegt kā uzkodu, iesēdinātu salātos pa vienai mazās kokteiļglāzītēs vai uz iesmiņa pa 6–8 gabaliem.
Klāt ļoti labi iederas citrusu sulā marinēti grilēti dārzenīši – cukīni un paprika.
Komentāri: