Grilēta zivs ar aromātiskām citrusaugļu ripiņām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas (upes forele, karpa, menca)
  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 2 apelsīni
  • 1 sauja svaigu timiāna zaļumu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, veseli melnie pipari
  • kulinārijas diegs fileju sasiešanai

Pagatavošana

  1. Zivis fileju sadala porciju gabalos. Ja filejas ir nelielas, tās gatavo veselas. Uzkaisa sāli un piparus.
  2. Nomazgā augļus un pusi no katra sagriež plānās ripiņās. Augļu ripiņas kārto uz vienas filejas.
  3. Uzliek timiāna zariņus.
  4. Uzliek otru filejas pusi.
  5. Ar diegu nosien abas pusītes, lai augļu šķēlītes nekristu ārā cepšanas laikā. Filejas liek bļodā.
  6. Piestā sadrupina piparus un no atlikušajiem augļiem izspiež sulu. Bļodiņā samaisa sulu, piparus, eļļu un ar šo maisījumu pārslaka zivis, pārsedz un uz 1 stundu liek ledusskapī marinēties.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vai uz vidēji sakarsēta grila 15–20 minūtes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivis fileju sadala porciju gabalos. Ja filejas ir nelielas, tās gatavo veselas. Uzkaisa sāli un piparus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomazgā augļus un pusi no katra sagriež plānās ripiņās. Augļu ripiņas kārto uz vienas filejas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek timiāna zariņus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek otru filejas pusi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar diegu nosien abas pusītes, lai augļu šķēlītes nekristu ārā cepšanas laikā. Filejas liek bļodā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piestā sadrupina piparus un no atlikušajiem augļiem izspiež sulu. Bļodiņā samaisa sulu, piparus, eļļu un ar šo maisījumu pārslaka zivis, pārsedz un uz 1 stundu liek ledusskapī marinēties.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vai uz vidēji sakarsēta grila 15–20 minūtes.