Grilēta vistas fileja ar arbūza un gurķu salātiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Grilēta vista, protams, nav nekas jauns, bet tā ir lieliska un ātra maltīte vakariņām. Iemarinējot to neierastā marinādē, var atklāt pavisam jaunas garšas. Vasarai piestāv svaigums un maigas garšas, tāpēc vistu laima marinādē lieliski papildina svaigie arbūza salāti ar gurķiem un redīsiem. Neparasta garšu kombinācija, bet ļoti svaiga un garda!

Sastāvdaļas

VISTAI

  • 800 g vistas filejas
  • sula no 2 laimiem
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • šķipsniņa Kajennas piparu

SALĀTIEM

  • 500 g arbūza
  • 4 mazie gurķi
  • sauja redīsu ( pēc izvēles)
  • 1 tējkarote medus
  • šķipsniņa sāls
  • sula no 1 laima

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo marinādi. Smalki sakapā ķiploka daiviņas, pievieno sojas mērci, laima sulu, sāli un Kajennas piparus. Vistas gaļu uz 30 minūtēm liek pagatavotajā marinādē.
  2. Kad vistas filejas iemarinējušās, tās liek uz sakarsēta grila un cep 5–6 minūtes no katras puses.
  3. Pagatavo salātus. Arbūzu sagriež kubiņos, gurķus un redīsus šķēlītēs. Visu sacilā kopā, apslaka ar laima sulu, medu un nedaudz sāls, lai izceltu arbūza saldumu.
  4. Visu pasniedz kopā kā vieglas vasaras vakariņas.

Komentāri: