Grilēta vesela zivs ar ķiploku un pētersīļu sviestu un citronu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Zivij garšaugi un sviests nekad nevar būt par daudz. Vienmēr izvēlieties svaigus un sezonālus garšaugus, lai iegūtu visvairāk uzturvielu no pagatavotā ēdiena.

Sastāvdaļas

1 barramundi vai cita baltā zivs

2–3 daiviņas ķiploku

1–2 buntītes pētersīļu (ap 150 g)

2 citroni

80 g sviesta

Pagatavošana

  1. Zivij norīta zvīņas un sagatavo to grilēšanai. 
  2. Pētersīļus notīra no kātiem un smalki sakapā. Pievieno sviestam, piespiež citronu sulu, pieliek jūras sāli, smalki sarīvētus ķiplokus un sajauc vienmērīgā masā. 
  3. Pusi gatavā sviesta liek zivs vēderā ar pāris šķēlēm citrona, un liek zivi cepties uz grila. 
  4. Cep zivi, līdz tā ir gatava, beigās ziež virsū atlikušo sviestu, ļauj izkust un sasūkties zivī. Pasniedz ar citrona šķēli.