Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Grilēta sviestmaize ar hurmu un brī sieru
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Hurma vizuāli atgādina dzelteno tomātu. Pēc garšas es to raksturotu kā tomāta un mango krustojumu. Lai nu kā, saldenas garšas vienmēr ļoti labi sader ar umami spēcīgajām garšām, ko šajā gadījumā pārstāv sātīgais brī siers un bekons.
Uz vienas maizes šķēles kārto siera gabaliņus, hurmu un plānas bekona šķēlītes, vienmērīgi pārkaisa ar smalki sakapātu rozmarīnu, pāri liekot vēl sieru un otru maizes šķēli. Uzmanīgi saliek kopā un sapresē, uz brīdi uzliekot pāri maizēm ko smagu.
Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 7 minūtes. Var arī uzmanīgi apcept no abām pusēm uz pannas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Man sanāca pārāk sausas maizītes 🙁 bet visumā garša ir interesanta.
Paldies par interisanto recepti, brokastis man sanāca tiešām labas, garšas mani apmierināja, un pat neprasījas nekāda mērcite klāt. 🙂