Grilēta sviestmaize ar hurmu un brī sieru

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Hurma vizuāli atgādina dzelteno tomātu. Pēc garšas es to raksturotu kā tomāta un mango krustojumu. Lai nu kā, saldenas garšas vienmēr ļoti labi sader ar umami spēcīgajām garšām, ko šajā gadījumā pārstāv sātīgais brī siers un bekons.

Sastāvdaļas

  • 6 šķēles labas tumšās maizes
  • 1 hurma
  • 9 šķēlītes bekona
  • 100 g brī siera
  • 30 g sviesta
  • 1 zariņš rozmarīna

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles no abām pusēm apziež ar sviestu.
  2. Hurmu sagriež plānās ripiņās, brī sieru – nelielos gabaliņos.
  3. Rozmarīnu smalki sakapā.
  4. Uz vienas maizes šķēles kārto siera gabaliņus, hurmu un plānas bekona šķēlītes, vienmērīgi pārkaisa ar smalki sakapātu rozmarīnu, pāri liekot vēl sieru un otru maizes šķēli. Uzmanīgi saliek kopā un sapresē, uz brīdi uzliekot pāri maizēm ko smagu.
  5. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 7 minūtes. Var arī uzmanīgi apcept no abām pusēm uz pannas.

Komentāri: