Pagatavo picas mīklu. Bļodā lej ūdeni, tajā iemaisa cukuru un raugu. Atstāj uz 5 minūtēm, līdz ūdens virsmā parādās burbulīši.
Pievieno ūdenim olīveļļu un sāli, samaisa.
Pamazām pievieno miltus un kārtīgi izmaisa, līdz viss šķidrums uzsūcies. Ar rokām mīca mīklu apmēram 2 minūtes, līdz tā ir gluda un elastīga.
No mīklas izveido bumbu, un to liek ar olīveļļu ietaukotā bļodā. Mīklas virsmu apsmērē ar vēl nedaudz eļļas, bļodai pārklāj dvieli un liek siltā vietā raudzēties 45 minūtes.
Pēc 45 minūtēm mīklu samīca, lai tā noplok, un atstāj raudzēties vēl uz 30 minūtēm.
Mīklu sadala 4 vienādās daļās, un no katras mīklas daļas izrullē plānu picas pamatni. Ja necep uzreiz visas četras picas, atlikušo mīklu var uzglabāt ledusskapī 2 dienas (tad vajadzēs mazāk dārzeņu un siera pildījumam).
Rikotas sieru, pētersīļus, rīvētu citrona miziņu, citronu sulu un šķipsnu sāls liek blenderī un sablendē, līdz izveidojas rikotas krēms. Parmas sieru sarīvē.
Cukīni sagriež plānās šķēlēs, brokoļus sadala mazākās ziedkopās. Cukīni, brokoļus un sparģeļus liek bļodā, apslaka ar nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar šķipsnu sāls. Dārzeņus liek uz grila un apgrilē no katras puses 3–5 minūtes, līdz dārzeņi apbrūnējuši un kļuvuši mīkstāki.
Izrullēto picas pamatni apsmērē ar olīveļļu un uzmanīgi liek uz grila. Cep apmēram 1 minūti, tad picas pamatni apgriež otrādi un nekavējoties apsmērē ar ¼ rikotas krēma, pa virsu liek ¼ spinātu un grilēto dārzeņu. Pārkaisa ar Parmas sieru un picu pabīda uz grila malu, kur nav tik karsts. Grilam uzliek vāku un ļauj sieram izkust. Jāuzmanās, lai pica nepiedeg! Visu procesu atkārto ar atlikušo mīklu.
Komentāri: