GRIĶU UN GRŪBU PUTRA AR MARINĒTU SELERIJU UN ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g pērļu grūbu
  • 100 g griķu
  • 1 sīpols
  • ½ burciņas marinētu seleriju (“Nezhin” 450 g)
  • 90 g pipargurķīšu (liela sauja)
  • 200 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 1–2 ēdamkarotes sojas majonēzes (der arī krēmsiers vai jogurts)
  • buntīte pētersīļu
  • grauzdētu riekstu un sēklu maisījums – zemesrieksti, lazdu rieksti, ķirbju sēklas, čia sēklas u.c.
  • sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Novāra grūbas un griķus (atsevišķi), kā noradīts uz iepakojuma. Kad tie gatavi, atdzesē zem auksta, tekoša ūdens un noliek maliņā.
  2. Smalki sakapā sīpolu, sagriež pipargurķīšus mazās ripiņās.
  3. Katliņā uz lielas uguns liek cepties sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Pievieno grūbas, griķus, selerijas, gurķīšus, zirnīšus un majonēzi. Visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas un ņem nost no uguns.
  5. Iemaisa smalki sakapātus pētersīļus, un pasniedz kopā ar grauzdētu riekstu un sēklu maisījumu.