Griķu kotletes ar tomātu mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Šī ir viena no comfort food receptēm jaunajā Edgara Sandera recepšu grāmatā – Augu valsts ēdieni. Tik kārdinoši, ka negribas vai ticēt – tiešām tikai augu valsts produkti? Sātīgs, viegli pagatavojams un ļoti gards ēdiens ziemas dienām.

Grāmatu kā ceļvedi augu valsts ēdienu pasaulē vari iegādāties šeit.

Sastāvdaļas

  • 150 g brūno griķu
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 50 g kviešu miltu
  • 100 g augu valsts siera ar mocarellas garšu
  • buntīte svaigu pētersīļu

Tomātu mērcei

  • 400 g tomātu savā sulā
  • 150 ml auzu saldā krējuma
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 maza buntīte pētersīļu

Pagatavošana

Griķu kotletes

  1. Griķus liec vārīties, kā norādīts uz iepakojuma, taču nedaudz pārvāri, lai tie gandrīz jūk ārā. Nokās pārvārītos griķus un atstāj, lai atdziest.
  2. Smalki sakapā sīpolu, ķiplokus un pētersīļus, sarīvē burkānu un sieru.
  3. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un liec sautēties sīpolus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Pēdējā minūtē pievieno ķiplokus.
  4. Sautētos dārzeņus liec bļodā, pievieno sieru, pētersīļus un griķus.
  5. Iesijā miltus, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Samaisi visu ar rokām, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno vēl nedaudz miltu, ja masa neturas kopā.
  6. Saripini golfa bumbiņas lieluma kotletes (ja masa vēl ir diezgan lipīga, var ielikt to atdzesēties ledusskapī uz 20 minūtēm).
  7. Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas. Cep kotletes, kamēr tās ir brūnas no abām pusēm.
  8. Uzkarsē krāsni līdz 190 ºC temperatūrai un liec kotletes krāsnī izsildīties 8 minūtes.

Tomātu mērce

  1. Tomātus liec blenderī un sablendē līdz viendabīgai masai. Pārlej tomātu masu katliņā un liec sildīties uz vidējas uguns.
  2. Pievieno tomātiem augu valsts saldo krējumu. Pievieno šķipsnu sāls, melnos piparus un cukuru pēc garšas.
  3. Smalki sakapā pētersīļus un pievieno mērcei. Maisot karsē mērci, līdz uzvārās.

Komentāri: