fbpx

Grieķu citronzupa ar vistu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Pirms pāris gadiem atklāju šo zupu kā lielisku un atspirdzinošu alternatīvu krēmzupai. Krēmīgo un maigo konsistenci zupai piešķir iebiezināšana ar olu. Lai arī izklausās sarežģīti, ievērojot pāris triku, šī zupa izdodas fantastiski zīdaina un maiga. Lieliska alternatīva arī tiem, kas nelabprāt lieto piena produktus.

Sastāvdaļas

  • 2 vistas šķiņķīši
  • 4 daiviņas ķiploku
  • neliels gabaliņš purava
  • 3 zariņi timiāna
  • sula no 1 citrona
  • 6 olu dzeltenumi
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 1,5 l ūdens
  • sauja orzo – smalku makaronu rīsu formā

Pagatavošana

  1. Izvāra vistas buljonu. Katlā liek vistas šķiņķīšus, apber ar sāli, pievieno ķiploka daiviņas, purava gabaliņu un timiāna zariņus. Vāra ~ 40 minūtes, līdz vista sāk atdalīties no kauliem.
  2. Šķiņķīšus noliek malā un vēlāk saplucina mazākos gabaliņos, lai pievienotu atpakaļ zupai.
  3. Buljonu izkāš caur sietu.
  4. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno citronu sulu, un visu sakuļ. Masu lej otrā katliņā.
  5. Iebiezina zupu. Strauji un nepārtraukti maisot, olu masai pievieno 1 kausiņu silta buljona. Turpinot maisīt, pievieno vēl 2–3 kausiņus buljona, lai olu dzeltenumu masa “pierastu” pie buljona siltuma.
  6. Kad tas izdarīts, olu un citronu masu, kurā iemaisīts buljons, lēnām lej atlikušajā buljona katliņā, lēni maisot un uzsildot, līdz zupa iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Šis process ir jāveic diezgan ātri un ļoti rūpīgi, citādi olas saies kunkulīšos un zupa neiegūs vajadzīgo konsistenci.
  7. Atsevišķi novāra makaronus. Kad tie mīksti, pievieno zupai. Tāpat zupai pievieno gaļu.
  8. Pasniedz nekavējoties. Ja vēlas, zupu var pārbērt ar sakapātiem pētersīļiem un citronu miziņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: