Grauzdēta garšaugu un ķiploku sviesta bagete

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 2 bagetes (garās maizes)
  • 100 g sviesta vai 100 ml olīveļļas
  • 4 saujas sakapātu zaļumu (derēs baziliks, pētersīļi, selerijas)
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • ½ tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Veikala bageti (derēs gan čiabatas, gan garās franču baltmaizes bagete) pārgriež uz pusēm, un katru pusi iegriež vēl arī gareniski visā garumā.
  2. Sagatavo garšaugu pildījumu. Sakapā zaļumus un saberž tos putriņā garšaugu piestiņā. Pievieno smalki sakapātu vai ķiploku spiedē izspiestu ķiploku. Pievieno eļļu vai sviestu un samaisa visu viendabīgā masā. Ja nav pieejami zaļumi, pildījumu gatavo tikai no ķiplokiem.
  3. Maisījumu ieziež sagatavoto bagešu gareniskajā iegriezumā.
  4. Bagešu ‘laivas’ kārto uz cepešpannas, ievieto līdz 180oC sakarsētā krāsnī un cep 5-10 min. Maize ir gatava, kad tās garoziņa kļūst mazliet brūna un kraukšķīga, un garšaugu sviests ir pilnībā izkusis.
  5. Ēd karstu, bet ja tā tiešām paliek pāri (bet tam mēs neticam), var vēlāk nograuzt arī aukstu.
1. pagatavošanas solis
Bagete-1

Veikala bageti (derēs gan čiabatas, gan garās franču baltmaizes bagete) pārgriež uz pusēm, un katru pusi iegriež vēl arī gareniski visā garumā.

2. pagatavošanas solis
Bagete-2

Sagatavo garšaugu pildījumu. Sakapā zaļumus un saberž tos putriņā garšaugu piestiņā. Pievieno smalki sakapātu vai ķiploku spiedē izspiestu ķiploku. Pievieno eļļu vai sviestu un samaisa visu viendabīgā masā. Ja nav pieejami zaļumi, pildījumu gatavo tikai no ķiplokiem.

3. pagatavošanas solis
Bagete-3

Maisījumu ieziež sagatavoto bagešu gareniskajā iegriezumā.

4. pagatavošanas solis
Bagete-4

Bagešu ‘laivas’ kārto uz cepešpannas, ievieto līdz 180oC sakarsētā krāsnī un cep 5-10 min. Maize ir gatava, kad tās garoziņa kļūst mazliet brūna un kraukšķīga, un garšaugu sviests ir pilnībā izkusis.

5. pagatavošanas solis
Bagete-5

Ēd karstu, bet ja tā tiešām paliek pāri (bet tam mēs neticam), var vēlāk nograuzt arī aukstu.