Maizes cepšanas tehnoloģijas un procesi ir ļoti dažādi. Tiem, kas savā ikdienas uzturā nelieto produktus, kuru gatavošanā ir izmantots raugs, piedāvājam izcili gardu un sātīgu graudu maizi, kas cepta ar dzeramo sodu. Izceptai maizei labpatiksies atpūsties zem tīra dvielīša nakti, bet no rīta tā priecēs ēdāju vēderus.
Maize būs labs ciema kukulis draugiem un radiem.
Variācijas par tēmu:
Rozīņu un ķirbju sēkliņu vietā maizīti var papildināt ar dažādiem riekstiem vai citām sēkliņām. Cukura vietā var izmantot medu vai cukura sīrupu, ko pirms iemaisīšanas mīklā sajauc ar jogurtu un ūdeni.
Der zināt:
Ja cepoties šķiet, ka maize sāk pārāk apbrūnēt, pārklāj to ar cepamo papīru vai foliju un turpina cept.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidni ieziež ar sviestu.
Lielā bļodā sajauc miltus ar graudiem, klijām.
Pievieno cukuru.
Pievieno sodu.
Pieber rozīnes un ķirbju sēkliņas.
Mazākā bļodiņā sajauc jogurtu ar ūdeni.
Jogurta masu lej klāt miltu maisījumam, visu samaisa.
Mīklu liek veidnē.
Pārkaisa ar sēkliņām.
Liek cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep ~ 1 stundu. Maizes gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā ar garu koka irbulīti, ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, maize gatava.
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj 10 minūtes pastāvēt, tad izceļ no veidnes un atdzesē. Vēlams 8-12 stundas. Ļoti labi garšo vienkārši apziesta ar sviestu.
Sveiki! Kadu jogurtu tur vislabak lietot? Vienalga kadu parasto jogurtu, bet galvenais lai ir bez piedevam? Vai tadu ar “probiotics” vai grieku parasto jogurtu?
Paldies jau ieprieks!
Iesakām BALTAIS EKO jogurts bez piedevām vai Grieķu jogurts vai SKYR jogurts.
Kurā nummurā ir šī recepte?
2012. gada janvāra numurā