Recepte

Graudu maize ar sodu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām

Maizes cepšanas tehnoloģijas un procesi ir ļoti dažādi. Tiem, kas savā ikdienas uzturā nelieto produktus, kuru gatavošanā ir izmantots raugs, piedāvājam izcili gardu un sātīgu graudu maizi, kas cepta ar dzeramo sodu. Izceptai maizei labpatiksies atpūsties zem tīra dvielīša nakti, bet no rīta tā priecēs ēdāju vēderus.

Maize būs labs ciema kukulis draugiem un radiem.

Evija Kreislere

Autors: Evija Kreislere

Pašlaik Dānijā mācās par veselīga dzīvesveida konsultanti jeb kouču. Evijai aizraujas ar visu veselīgo, vienkāršo un dabisko.

Sastāvdaļas

  • 220 g kviešu miltu
  • 110 g rudzu miltu
  • 50 g diedzētu kviešu graudu
  • 50 g diedzētu rudzu graudu
  • 15 g kviešu kliju
  • 1 ēdamkarote nesmalcinātu linsēklu
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 50 g rozīņu vai žāvētu dzērveņu
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 ml dabiskā jogurta
  • 200 ml ūdens
  • 2 tējkarotes dažādu sēkliņu maisījuma maizes rotāšanai
  • nedaudz sviesta veidnes ieziešanai
  • veidne cepšanai 10 x 28 cm

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidni ieziež ar sviestu.
  2. Lielā bļodā sajauc miltus ar graudiem, klijām.
  3. Pievieno cukuru.
  4. Pievieno sodu.
  5. Pieber rozīnes un ķirbju sēkliņas.
  6. Mazākā bļodiņā sajauc jogurtu ar ūdeni.
  7. Jogurta masu lej klāt miltu maisījumam, visu samaisa.
  8. Mīklu liek veidnē.
  9. Pārkaisa ar sēkliņām.
  10. Liek cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep ~ 1 stundu. Maizes gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā ar garu koka irbulīti, ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, maize gatava.
  11. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj 10 minūtes pastāvēt, tad izceļ no veidnes un atdzesē. Vēlams 8-12 stundas. Ļoti labi garšo vienkārši apziesta ar sviestu.

 

Variācijas par tēmu:

Rozīņu un ķirbju sēkliņu vietā maizīti var papildināt ar dažādiem riekstiem vai citām sēkliņām. Cukura vietā var izmantot medu vai cukura sīrupu, ko pirms iemaisīšanas mīklā sajauc ar jogurtu un ūdeni.

 

Der zināt:

Ja cepoties šķiet, ka maize sāk pārāk apbrūnēt, pārklāj to ar cepamo papīru vai foliju un turpina cept.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidni ieziež ar sviestu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā sajauc miltus ar graudiem, klijām.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno cukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sodu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieber rozīnes un ķirbju sēkliņas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mazākā bļodiņā sajauc jogurtu ar ūdeni.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jogurta masu lej klāt miltu maisījumam, visu samaisa.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu liek veidnē.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa ar sēkliņām.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep ~ 1 stundu. Maizes gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā ar garu koka irbulīti, ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, maize gatava.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj 10 minūtes pastāvēt, tad izceļ no veidnes un atdzesē. Vēlams 8-12 stundas. Ļoti labi garšo vienkārši apziesta ar sviestu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: