GOZINAKI JEB VALRIEKSTU UN MEDUS GABALIŅI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Uz nelielas uguns katliņā uzkarsē medu, līdz tas tikko sācis putot. Apmēram 10 minūtes medu atdzesē, tad karsēšanu un atdzesēšanu atkārto vēl trīs reizes.
  2. Kamēr medus karsējas, valriekstus ar nazi sasmalcina nelielos gabaliņos, ber uz cepamās plātnes, ko liek līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un, ik pa brīdim apmaisot, riekstus grauzdē 10–12 minūtes.
  3. Kad medus uzkarsēts ceturto reizi, tajā iemaisa cukuru, sāli, vaniļu, apgrauzdētos riekstus, un, aktīvi maisot, masu karsē 2–3 minūtes. Tad to izgāž uz cepamā papīra, no augšpuses arī apklāj ar cepamo papīru un ar mīklas rulli ātri izrullē apmēram 25 cm/dm aplī.
  4. Izrullēto riekstu masu atdzesē vēl apmēram 10–15 minūtes, tad ar slapju nazi sadala trijstūrīšos un atstāj atdzist pavisam.