Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
GOZINAKI JEB VALRIEKSTU UN MEDUS GABALIŅI
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz nelielas uguns katliņā uzkarsē medu, līdz tas tikko sācis putot. Apmēram 10 minūtes medu atdzesē, tad karsēšanu un atdzesēšanu atkārto vēl trīs reizes.
Kamēr medus karsējas, valriekstus ar nazi sasmalcina nelielos gabaliņos, ber uz cepamās plātnes, ko liek līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un, ik pa brīdim apmaisot, riekstus grauzdē 10–12 minūtes.
Kad medus uzkarsēts ceturto reizi, tajā iemaisa cukuru, sāli, vaniļu, apgrauzdētos riekstus, un, aktīvi maisot, masu karsē 2–3 minūtes. Tad to izgāž uz cepamā papīra, no augšpuses arī apklāj ar cepamo papīru un ar mīklas rulli ātri izrullē apmēram 25 cm/dm aplī.
Izrullēto riekstu masu atdzesē vēl apmēram 10–15 minūtes, tad ar slapju nazi sadala trijstūrīšos un atstāj atdzist pavisam.
Komentāri: