GOURMET ĻUĻA KEBABS SIERA MĒTELĪTĪ

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Ļuļa kebabam:

  • 0,5 kg maltas jēra gaļas
  • 1 vidējs sīpols, smalki sakapāts
  • 2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
  • 1 ēdamkarote Santa Maria pētersīļu
  • 1 tējkarote Santa Maria malta paprikas
  • 1 tējkarote Santa Maria kumīna
  • 1 tējkarote Santa Maria raudenes
  • 1 tējkarote kaltētu piparmētru
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 ola

Kebaba pildījumam:

  • 70 g bekona
  • ¼ nelielas sarkanās kāpostgalvas, sakapātas
  • 200 g turku jogurta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pamatnei:

  • 4 Santa Maria lielās kviešu tortiljas
  • 100–150 g Čedaras siera, rīvēta

 

Pagatavošana

  1. Sagatavo jēra gaļas ļuļa kebabu, maltajai gaļai pievienojot garšvielas, zaļumus, ķiplokus, sīpolus, tomātu pastu un olu. Visu kārtīgi samaisa un izveido garenas kebaba kotletītes.
  2. Ļuļa kebabu apcep uz grila un pabeidz gatavot krāsnī vēl 5 minūtes.
  3. Kamēr ļuļa kebabs gatavojas krāsnī, pagatavo Coleslaw kāpostu salātus, sajaucot kopā sarkanos kāpostus, turku jogurtu, sakapātu ķiploku, citronu sulu, garšvielas un olīveļļu.
  4. Kebaba pildījumam papildus sagatavo šķēlēs sagrieztu tomātu un sagrieztu apceptu bekonu.
  5. Pannā apmēram 10 sekundes uzsilda tortilju, tad uz tās liek visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas un sarullējot izveido kebabu.
  6. Grilpannā izkausē sarīvēto Čedaras sieru un apviļā tajā kebabu. Turpina 3–4 minūtes cept, kamēr siers izveidojis kraukšķīgu garozu apkārt kebabam.
  7. Autentiskākam kebaba izskatam to pasniedz, ietītu folijā.

Komentāri: