Gin’n’tonic ar dedzināta laša tako

Vidēji sarežģīti, Viegla
līdz 30 min
4 personām

Gin’n’tonic ir viens no populārākajiem kokteiļiem, kas piestāv jebkurai sezonai, taču šoreiz kokteilis pierādīs savu izcilību jaunā gaismā, pateicoties pieskaņotajām uzkodām.

Sastāvdaļas

DZĒRIENAM (vienam kokteilim)

UZKODAI

  • 300 g laša filejas
  • 2 tējkarotes harisas mērces
  • 3 avokado
  • 1 ķiploka daiviņa
  • saišķītis kinzas
  • 5 šķēlītes marinētu vai svaigu halapenjo piparu
  • sāls pēc garšas
  • ½ tējkarotes cukura
  • 1 laims
  • 4 redīsi
  • ½ gurķa
  • 4 nelielas tortiljas plāksnes
  • 4 mazas ledus salāta lapiņas

Pagatavošana

Gin’n’tonic

  1. Glāzē, kas pildīta ar ledu, lej džinu.
  2. Pievieno toniku un visu apmaisa ar bāra karoti.
  3. Pievieno citrona miziņu un rozmarīna zariņu.

Dedzināta laša tako

  1. Lasi atbrīvo no asakām un ādas, sagriež 2×2 cm lielos gabaliņos un iemarinē harisas mērcē.
  2. Tikmēr pagatavo avokado mērci. Blenderī liek avokado, ķiploku, kinzu, halapenjo gabaliņus, sāli un cukuru, laima miziņas un sulu. Ja vēlas, var pievienot arī melnos piparus. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Redīsus un gurķi sagriež ripiņās.
  4. Laša gabaliņus apdedzina ar virtuves degli vai ātri aprauj uz sausas grila pannas.
  5. Tortiljas plāksnes nedaudz uzsilda uz pannas vai krāsnī, tajās liek pagatavoto avokado mērci, salātu lapiņu, gurķu un redīsu ripiņas, pāri kārto apdedzinātos laša gabaliņus.