Šie ir ļoti garšīgi kartupeļi, recepte arī nudien vienkārša. Dubultā kartupeļu pagatavošana padara tos patīkami kraukšķīgus no ārpuses un krēmīgus viducī. Linda no raidījuma “Gatavo 3” šo recepti iesaka izmēģināt visiem!
Tas, kas kraukšķīgos kartupeļus ar sieru padara vēl gardākus, ir garšas, ar kādām šis ēdiens tiek papildināts. Tām ir daudz dažādu variāciju, un šajā reizē kā taukvielu izmantosim sviestu, bet garšai – pētersīļus, timiāna lapiņas, ķiploku un medu.
Taukviela, kas papildina kartupeļus, var būt gan sviests, kā tas ir šajā reizē, gan arī olīveļļa vai kokosriekstu eļļa.
Svarīgi pieminēt, – lai rezultāts būtu pēc iespējas gardāks, šim ēdienam bagātīgā daudzumā pārrīvē pāri sieru.
Šis ir tikai viens no daudzajiem veidiem, kā pagatavot šāda veida kartupeļu ēdienu. Šis variants ir veģetārs, taču recepti var pielāgot vegāniem, izmantojot eļļu un zaļumus, nepievienojot sieru. Vēl, protams, šo recepti var pielāgot tiem, kuriem garšo gaļa, proti, izmantojot kraukšķinātu bekonu kopā ar maziem čili gabaliņiem asumam. Var izmantot arī kaltētas sēnes vai daudz ko citu, kas mums ienāk prātā un garšo.
Komentāri: