Kraukšķīgie kartupeļi ar “Džiugas” sieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Šie ir ļoti garšīgi kartupeļi, recepte arī nudien vienkārša. Dubultā kartupeļu pagatavošana padara tos patīkami kraukšķīgus no ārpuses un krēmīgus viducī. Linda no raidījuma “Gatavo 3” šo recepti iesaka izmēģināt visiem!

Tas, kas kraukšķīgos kartupeļus ar sieru padara vēl gardākus, ir garšas, ar kādām šis ēdiens tiek papildināts. Tām ir daudz dažādu variāciju, un šajā reizē kā taukvielu izmantosim sviestu, bet garšai – pētersīļus, timiāna lapiņas, ķiploku un medu.

Taukviela, kas papildina kartupeļus, var būt gan sviests, kā tas ir šajā reizē, gan arī olīveļļa vai kokosriekstu eļļa.

Svarīgi pieminēt, – lai rezultāts būtu pēc iespējas gardāks, šim ēdienam bagātīgā daudzumā pārrīvē pāri sieru.

Šis ir tikai viens no daudzajiem veidiem, kā pagatavot šāda veida kartupeļu ēdienu. Šis variants ir veģetārs, taču recepti var pielāgot vegāniem, izmantojot eļļu un zaļumus, nepievienojot sieru. Vēl, protams, šo recepti var pielāgot tiem, kuriem garšo gaļa, proti, izmantojot kraukšķinātu bekonu kopā ar maziem čili gabaliņiem asumam. Var izmantot arī kaltētas sēnes vai daudz ko citu, kas mums ienāk prātā un garšo.

 

Sastāvdaļas

  • 10 vidēja izmēra kartupeļi
  • 50 g sviesta
  • neliela buntīte pētersīļu
  • pāris zariņi timiāna
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 100 g rīvēta “Džiugas” cietā siera
  • sāls pēc garšas
  • zaļumi pēc izvēles – dilles, lociņi

 

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra, bet nemizo.
  2. 15 līdz 20 minūtes tos novāra karstā sālsūdenī un pēc tam nokāš.
  3. Kartupeļus izkārto izklaidus uz cepamās pannas un, ar stampiņu spiežot, nedaudz saplacina, lai tie mazliet izšķīst, bet neizjūk pavisam.
  4. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  5. Ķiplokus un zaļumus smalki sakapā.
  6. Nelielā katliņā izkausē sviestu un pārlej ķiploku, zaļumu maisījumam. To visu samaisa.
  7. Uz katra saplacinātā kartupeļa liek nelielu karotīti zaļumu maisījuma un pārber ar rīvēto sieru.
  8. Kartupeļus liek sakarsētajā krāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un viegli kraukšķīgi. Ja vēlas, pirms pasniegšanas vēlreiz var pārkaisīt ar sieru un zaļumiem.