1.Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
2.Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņas un sagriež mazos gabaliņos.
3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep 2-3 minūtes sīpolus , līdz tie ir kļuvuši zeltaini. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
4. Pievieno gaļu, un nepārtraukti maisot apcep. Cepšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls un piparus.
5. Kad gaļa ir apcepta, pievieno tomātus, lauru lapu.
6. Pievieno rīsus un samaisa.
6. Pielej ūdeni un regulāri apmaisot, gatavo, līdz rīsi ir uzsūkuši visu šķidrumu un sautējums ir kļuvis biezs. Ja rīsi vēl ir cieti, pievieno vēl karstu ūdeni.
6. Pasniedz nekavējoties!
Komentāri: