Garšaugu rīsi ar malto gaļu – Variācija par Arroz de Carreteiro

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas (jauktas, liellopu/cūkas)
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2,5 glāzes (500 g) rīsu
  • 2 tomāti
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 1 lauru lapa
  • ~1 l karsta ūdens
  • sāls, malti melnie pipari

 

 

Pagatavošana

1.Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.

2.Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņas un sagriež mazos gabaliņos.
3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep 2-3 minūtes sīpolus , līdz tie ir kļuvuši zeltaini. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
4. Pievieno gaļu, un nepārtraukti maisot apcep. Cepšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls un piparus.
5. Kad gaļa ir apcepta, pievieno tomātus, lauru lapu.

6. Pievieno rīsus un samaisa.
6. Pielej ūdeni un regulāri apmaisot, gatavo, līdz rīsi ir uzsūkuši visu šķidrumu un sautējums ir kļuvis biezs. Ja rīsi vēl ir cieti, pievieno vēl karstu ūdeni.
6. Pasniedz nekavējoties!