Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Garneļu tako
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 liels avokado
salātlapas
8 mazās tortiljas
koriandrs
400 g garneļu
sauja ķiršu tomātiņu
3 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sojas mērces
MĒRCEI
½ čili pipara
2 vārīti burkāni
2 ēdamkarotes majonēzes
sāls un pipari pēc garšas
1 tējkarote medus
Pagatavošana
Mērcei visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz zīdainai konsistencei.
Uz pannas uzkarsē mazliet eļļas un uz lielas uguns apcep ķiplokus un garneles. Pievieno medu un sojas mērci un ļauj visam nedaudz sakaramelizēties.
Tortiljas mazliet sasilda uz pannas, lai tās kļūtu mīkstas. Pa virsu smērē mērci, liek sagrieztu avokado, tomātus, salātlapu, koriandra lapiņas un garneles.
Komentāri: