Sautējums labi garšos, gan pasniegts ar maizi vai rīsiem, gan arī tāpat, bez piedevām.
Ja garneles ir netīrītas, tās notīra, atdalot čauliņas.
Ķiploku sasmalcina. Ingvera sakni nomizo un smalki sasmalcina skaidiņās.
Čili piparu un zaļumus smalki sasmalcina.
Garnelēm pievieno visus sasmalcinātos garšaugus, pārlej ar laimu sulu, visu samaisa.
Trauku ar garnelēm pārvelk ar pārtikas plēvi un liek marinēties ledusskapī.
Tomātus sagriež ripiņās.
Paprikām izņem sēklotni un sagriež šķēlītēs.
Katlā vai dziļā pannā liek trešdaļu tomātu un paprikas, dārzeņus pārkaisot ar sāli.
Pa virsu dārzeņiem klāj pusi sagatavoto garneļu. Visu pārslaka ar pusi no olīveļļas.
Pārklāj otru trešdaļu dārzeņu, pievieno sāli un pa virsu uzklāj otru pusi garneļu.
Atlikušos dārzeņus izkārto augšējā kārtā, pievieno sāli, sakapātos ķiplokus, kokosriekstu pienu un olīveļļu. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns silda, līdz garneles ir izsautējušās (apmēram 15 minūtes).
Pasniedz galdā, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.
Komentāri: