Šī recepte nāk no Grieķijas. Tiem, kuriem garšo garneles, tā vienkārši IR jāizmēģina, jo garšas baudījums ir pilnīgs – tomātu skābums, Fetas siera stiprums, puravu, ķiploku un bazilika garšaugu aromāts garneles padara vēl īpašākas.
Svarīgākā sastāvdaļa receptē – uozo vai degvīns. Aizdedzināt alkoholu pannā jau vien ir piedzīvojums. Izmēģiniet!
Ja garneles ir svaigas, tās notīra. Ja izmantojat vārītas un saldētas, tās lēnām atkausē, ar visu iepakojumu turot zem tekoša auksta ūdens.
Purava balto daļu sagriež ripiņās, ķiplokus sasmalcina, baziliku sakapā.
Pannā apcep puravus, tad pievieno ķiplokus. Visu cep 1 minūti. Pievieno garneles un apcep ne vairāk kā 1 minūti (ja izmantojat vārītas garneles, tad cepiet 30 sekundes).
Visu pārlej ar degvīnu un aizdedzina.
Kad uguns nodzisusi un alkohols iztvaikojis, pievieno tomātus savā sulā un baziliku. Visu sautē vēl 1 minūti.
Visbeidzot pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un ķiršu tomātiņus. Apmaisa un noņem no uguns.
Kārto porciju šķīvjos un pasniedz galdā nekavējoties. Klāt labi garšos svaigi grauzdēta maize ar ķiploku sviestu.
Komentāri: