Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Gardā indiešu maizīte ”naan” ar pikanto burkānu sviestu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Linda no ”Gatavo 3” kolektīva piedāvā recepti indiešu ēdienu cienītājiem, – pikanto burkānu sviestu ar gardo ”naan” maizīti.
Indijai raksturīgo maizi ”naan” tās izcelsmes valstī gatavo īpašās krāsniņās un ēd apziestu ar sviestu, kā tas ir arī šajā receptē, taču tā ļoti labi garšos arī ar dažādām mērcēm. Mājas apstākļos krāsniņas vietā maizes pagatavošanai labi derēs arī panna. Galu galā maize ir un paliek maize, tāpēc ļauj vaļu fantāzijai un ienes nepieradinātās Indijas garšas savā virtuvē.Šajā receptē Indijai raksturīgās garšas piedod vien dažas garšvielas, proti, kumīna un koriandra sēklas, kā arī ingvera pulveris. Ar šīm garšvielām vari papildināt arī citus ēdienus, lai piešķirtu tiem austrumniecisku garšas.
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas ”naan” maizītei:
10 g sausā rauga (1 paciņa)
1 ēdamkarote cukura
300 g miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
30 g sviesta
150 g jogurta
Sastāvdaļas burkānu sviestam:
1 kg burkānu
150 g sviesta
½ tējkarotes sāls
1 čili pipars
2 daiviņas ķiploku
1 tējkarote ingvera pulvera
1 ēdamkarote medus
1 tējkarote kumīna sēklu
1 tējkarote koriandra sēklu
Pagatavošana
“Naan” maizīšu pagatavošana:
Raugu un cukuru aplej ar remdenu ūdeni un 5 minūtes uzraudzē, līdz izveidojušās putiņas.
Uz lēnas uguns izkausē sviestu.
Lielā bļodā sajauc miltus, jogurtu, cepamo pulveri un raugu.
Visu mīca, līdz izveidojusies viendabīga, staipīga masa. Ja tā šķiet par sausu, pielej nedaudz ūdens.
Mīklu 20 minūtes uzraudzē, pēc tam veido nelielus plācenīšus, ko apcep uz karstas pannas, līdz tie ir uzpūtušies un zeltaini no abām pusēm.
Burkānu sviesta pagatavošana:
Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos
Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai nepiedegtu.
Uz sausas pannas apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas, līdz sāk izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablendē viendabīgā pulverī.
Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili piparu, ķiplokus, ingvera pulveri, medu, kumīna un koriandra maisījumu un atlikušo sviestu.
Visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.
Komentāri: