Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Gaļa lapās
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g cūkgaļas vai teļa karbonādes veselā gabalā
liela sauja neliela izmēra kļavu lapu
4 ēdamkarotes sinepju
6 ēdamkarotes īsta medus
1 galviņa ķiploka (var aizstāt ar drupinātiem ķiplokiem)
īkšķa lieluma ingvers (vai tējkarote kaltēta)
Pagatavošana
Izrok 1 metru platu un 30 cm dziļu bedri. Bedrē saliek akmeņus.
Pāri akmeņiem veido ugunskuru un dedzina to, kamēr ugunskurs izdedzis un palikušas tikai ogles un pelni. Tas prasīs laiku.
Tikmēr gaļu ātri no visām pusēm apcep augstā temperatūrā uz pannas.
Iemarinē gaļu. Saberž kopā vai viendabīgā masā sablendē sinepes, medu, ķiplokus un ingveru.
Ar sagatavoto masu ieziež gaļu, mazliet iemasējot tajā.
Gaļu ietin kļavu lapās tā, lai tās noklāj gaļu biezā slānī no visām pusēm.
Tad attīra bedri no oglēm un pelniem.
Ietīto gaļu liek uz karstajiem akmeņiem, apklāj ar lina dvieli un pārber ar mitrām smiltīm. Cep 1 stundu. Ja gaļu gatavo mājās, tad liek to līdz 150 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 2 stundas.
Komentāri: